Teksin Mersin’de tıpkı ayda 155 binden fazla müzakere sağlandı

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin olduğu andan itibaren, mevrut talepleri çabuk ve sorunsuz ayrımsız şekilde eğlemek yerine çalışmalarını yoğunlaştıran Teksin Mersin, benzeri ayda 155 binden aşkın etkileşim aldı. Teksin Mersin Ağacı’in etkileşimi, geçtiğimiz yılın ayrımsız ayına göre yüzde 200’lük tıpkısı çoğalma yaşadı.

Hem Mersinli vatandaşların hem hareket bölgesindeki vatandaşların hem üstelik sarsıntı bölgesinden şehre mevrut vatandaşların yekpare taleplerini kayran Teksin Mersin ekibi, vatandaşların süreci daha çarpık çurpuk atlatabilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına, ekstra hassasiyetle geceli gündüzlü çalıştı. Mersin’bile hararetli vatandaşların rutin hizmetlerle ait irade ve önerilerini birlikte almaya devam fail Teksin Sazak, Alo 185 üzerinden bir ayda 120 bin 787 çağrıya karşılık verdi. Etkileşimlerin 33 bin 701’ini 0324 185 00 00 numaralı whatsApp hattı, 3 bin 400 bile sosyal medya üzerinden gelen rica, şikayet ve öneriler oluşturdu.

“Geçen yılın bire bir devir dilimine göre %200’lük aynı artış var”

Kalite Yönetimi ve Site Araştırmaları Yazıhane Müdürü ve Teksin İletişim Eş Güdüm Merkezi Koordinatörü Yol Ayhan, depremin olduğu andan itibaren Teksin Mersin Ağacı’üstelik derya yaşanmaya başlandığını belirterek, “8 Mart 2023 itibariyle, kısaca bire bir maaş süreci geride bıraktık. Çok dayanıklı tıpkısı süreçti. Kurumumuz namına, halkımıza eski olsun dileklerimi iletiyorum. Bu takatli süreçte Teksin İletişim Eş Güdüm Merkezi’nde, kısaca 155 bin skor etkileşim aldık. Bunun tahminî 120 bini davet merkezimiz üzerinden vatandaşlarımızın bize ulaştığı çağrılardan, 35 bini de hem sosyal iletişim araçları hem whatsapp üzerinden bize gelen taleplerden oluştu. Güzeşte yılın aynı ahit dilimine bakarak, yüzde 200’lük ayrımsız artışla faaliyetlerimizi gerçekleştirdik” dedi.

“İlk süreçte kilolu kendisine zelzele bölgesinden mevrut arkalama talepleri vardı”

Çağrılarda ağırlıklı taleplerin, barınma özellikle başlamak üzere anne ihtiyaç malzemeleri olduğunu ifade eden Ayhan, “Bu felaketin yaşandığı geçmiş beş altı ahit diliminde, depremzede vatandaşlarımızdan mevrut müzaheret talepleri vardı. Buradaki vatandaşlarımızın, bizler vasıtasıyla arkalama etmesine müteveccih talepler de vardı. Zelzele bölgesinden elan emniyetli bölgelere bu da doğrusu umumi namına şehrimize oldu, tahliye talepleri bunun devamını oluşturdu. Biz tahminî 16 bin vatandaşımıza, yer sarsıntısı bölgelerinden şehrimize erişim desteği sağladık. Hızla akabinde gösterişli tıpkısı konaklama talebi devam etti. Elhak çekicilik adına şu anda de, halihazırda konaklama desteği verdiğimiz vatandaşlar var ve mevrut taleplere bakarak devam ettiriyoruz. Bu süreçte 7 bin vatandaşımıza konaklama desteği sağladık. Tıpkı zamanda İl Milli Yetişek Müdürlüğü ile koordineli bire bir şekilde, okullardan dağıtıma başlayarak kırtasiye malzemesi desteğimiz devam ediyor. Buraya yerleşen vatandaşlarımızın dahi başvurularını almaya başladık. Abonelik işlemleri dahi buna dahil” diye niteleyerek konuştu.

Ayhan, depremin sarsıntıya neden olduğu illerden biri olan Mersin’üstelik, evlerine giremeyen vatandaşların çadır ve yunak yemek taleplerini üstelik karşıladıklarını belirterek, “Deprem eskiden Mersin halkında da icap istemez tıpkısı durumu yaşadığımız amacıyla oba, çadırlarda mevcut vatandaşlara su ve çorba desteği, toplantı alanlarına müteveccih faaliyetlerimiz oldu. Şu süreçte bundan sonra imdi depremzedelerimize müteveccih destekler ile MESKİ çalışmaları, toplu taşımaya yönelik murat ve şikayetler üzere, Teksin’in alışılagelen rutinde devam ettirdiği faaliyetlere döndük” şeklinde konuştu.

Teksin etkileşim analizlerinin Başbuğ Vahap Seçer’le daima yerine paylaşıldığını bile sözlerine ekleyen Ayhan, “Teksin İletişim Merkezi’nde oluşturduğumuz raporları, haftalık analizlerle Başkanımız Vahap Seçer’e sunduğumuz kabil antrparantez günlük dinamiklerimiz hangi, vatandaşlarımızın istekleri hangi yönde evriliyor, hangilerinde artış var, hangilerinde deniz var, hangilerinde sevinme var, bunları bile vahim ayrımsız şekilde kendisiyle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. – MERSİN

Share: