Tezgahtaki 1 metre 50 santimlik balıklar rabıta odağı oldu

Tezgahtaki 1 metre 50 santimlik balıklar deste odağı oldu

Bu balıkları görenler dönüp benzeri daha bakıyor, foto çekiyor

BİNGÖL Bingöl’de balıkçı tezgahında mevcut 1 metre 50 santimlik Orkinos ve Dudu balıklarını gören vatandaşlar dönüp bir elan bakıyor, bazıları de telefonla fotoğraflarını çekiyor.

Bingöl’de mufassal yılladır balıkçılık özne Ahmet Bürkek, tezgahına getirttiği 1 metre 50 santimetre boyunda Orkinos ve Hanım balıkları vatandaşların bandaj odağı oldu. Kısaca 60 kilo ağırlığında olan Orkinos balığını gören vatandaşlar, foto çekmeden geçmiyor. Kilogram fiyatı 130 TL olan Orkinos’un tahminî 1 metre 50 santim olduğunu belirten balıkçı Ahmet Bürkek, kentte temas zaman analog enva getirdiğini vurguladı.

Vatandaşların bu çeşit çeşitlere arzu gösterdiğini nâkil Bürkek, “Yıllardır bu işi yapıyoruz ve yıllardır üstelik amacımız Bingöl’ümüze bu balıkları vermek. Zaman 1,5 metreye yakın boylarıyla orkinos ve hanım balıkları getirdik. Bunun dışında yılan balığı, kalamar, karides kabilinden bir nice çeşidi getiriyoruz. Halkımız de buna gönül gösteriyor, ayrı ayrı tatlar denemeyi seviyor. Şuan getirdiğimiz Orkinos balığı var 1,5 metredir. Vazıh suda yetişen bire bir balıktır. Çokça lezzetli ve zarif aynı hitit var. 1,5 metre boyunda ve kısaca 60 kilodur. Papağan balığı var bakış aynı boyda ve 25 kilo ağırlığında. Hanım balığı bizim sularımızda olmayan bir balıktır. Onları da getiriyoruz kim bizim insanımız onları üstelik tatsın” şeklinde konuştu.

Share: