TFF, Diyarbekirspor’un maçlarını İstanbul’da oynama talebini kavrayışsız çevirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Diyarbekirspor’un üretim sorunu nedeniyle maçlarını İstanbul’bile oynama talebini kalın kafalı çevirdi. Diyarbekirspor- Uşakspor karşılaşması 28 Ağustos Iş günü saat 20.00’de Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Vali Yüce İhsan Akarsu ile yapılan görüşmelerden sonradan tesis sorunu için bol bili geldi. Site süresince tayin edilen ayrımsız bünye kulübe arızi namına tahsis edilecek, ardında birlikte kulübe uzun vadeli tesis yapılarak kazandırılacak.

Diyarbekirspor’un, konaklayacağı organizasyon olmadığı için maçlarını İstanbul’birlikte yutturmak için yaptığı başvuru TFF tarafından reddedildi. Bunun konusunda loda hazırlıklarını İstanbul’üstelik sürdüren mızıka, izlence değişikliği yaparak Diyarbakır’a dolaşım kararı aldı. Cuma günü kentte idman yapacak olan yeşil-kırmızılı topluluk, alışveriş haset ligin evvel hafta maçında saat 20.00’bile Uşakspor’la karşı karşıya gelecek.

Kulübün yaşadığı kasılma sorunuyla ilişik kendisine de bereketli duyum gelmeye başladı. Öncelikle kent içerisinde aynı amme kurumuna ilişik olan bünye eğreti yerine kulübe tahsis edilecek, ardında kurumların desteği ve kulübün işbirliğiyle yeşil-kırmızılı kulübe mihman tesis kazandırılacak. Tesisle ilişik projenin hazırlandığı, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılarak Seyrantepe Spor Kompleksi içerisindeki alanın bünye adına düz yazı edileceği öğrenildi.

Diyarbekirspor heyeti, sabık hafta İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu konuşma ederek üretim sorununu dile getirmiş, bakanlar birlikte ilişik kurumlara istek vererek sorunun çözülmesi yönünde güçlü bir buyuru koymuştu. Bunun üzerine geçmiş dönme Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile yapılan görüşmenin peşi sıra pir haberler geldi. – DİYARBAKIR

Share: