Ticaret sicili müdürleri “Emek Kampı”nda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve Tecim Bakanlığı İç Tecim Umumi Müdürlüğü ile müracaat ve işbirliği içerisinde yürütülen “Tecim Sicili Müdürlüklerinin Aplikasyon Birliğinin Sağlanması ve Hizmet Kalitesinin Artırılması Projesi” kapsamında Tecim Sicili Uygulamaları Halk Kitabı’nda yer düz dokümanların ve asıl eğitim notlarının incelendiği “Faaliyet Kampı” Samsun’üstelik gerçekleştirildi.

“Çalışma Kampı”, Samsun Ticaret ve Uran Odası (TSO) ocak sahipliğinde 16-18 Çatlak tarihleri beyninde Türkiye’bile ilk defa Samsun’bile düzenlendi. Üç aktarılma süresince devam eden programın açılışında konuşan Samsun TSO Umumi Heyet Üyesi Asalet Tüfekçi, ticaret sicili müdürlüklerinin öneminin, iri bir tezce gelişen uygulayım bilimi ve küreselleşen iktisat ile çok henüz kesin ortaya çıktığını söyledi. Ticaret sicilinin; ticari işletmelerin, tecim şirketlerinin verileri üzere kamuya celi, şevket gözetiminde tutulan bire bir haber bankası olduğuna vurgu eden Tüfekçi, “Ticari işlemlere güvenle yapmak üzere güvenli bilgiye ihtiyaç vardır. Bu güvenilir bilginin santrali birlikte tecim sicilidir. Biz de Basar kendisine üyelerimizin tecim sicili müdürlüklerinde işlemlerini çurlatmak ve üyelere sunulan hizmetin kalitesinin artırılmasına yönelik himmet ve projelere büyük önem vermekteyiz. Familya sahipliğimizde ilk kez ilimizde yapılan bu organizasyonu haddinden fazla manalı ve kızıl buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“İş birliğimiz sürecek”

Mesai Kampı’nın ardından açıklamalarda kâin Tecim Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Birey Balak ise, alım kendisine tecim sicili müdürlükleri ile işbirliği içinde çalışmaya bitmeme ettiklerini ifade ederek, planlı programın haddinden fazla yararlı geçtiğini söyledi. Balak ayrıca, karı sahipliğinden ortalık birlikte Samsun TSO yönetimine teşekkür etti.

Faaliyet Kampı’na ayrıca, Tecim Bakanlığı Daire Başkanları Serkan Yüksel ve Recep Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Uzmanları Vildan Bal, Melodi Kaderoğlu ve Bahir Ernalbant, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürü Gökhan Mirahmetoğlu, TOBB Uzmanları Bekir Canlı, Senay Yılmayan ve Selma Başar ile Samsun Ticaret Sicili Müdürü Semra Aysevinç, İstanbul Tecim Sicili Müdürü Fatmagül Kansoy Temel, Ankara Ticaret Sicili Müdürü İbrahim Tırpancı, İzmir Ticaret Sicili Müdürü Mehmet Dürüst, Sazak Tecim Sicili Müdürü Arı Şarap ve Bursa Tecim Sicili Müdürü Hüseyin Çavuşoğlu katıldı. – SAMSUN

Share: