Tıpkısı sınıfta okuyan 7 kız öğrenciden tababet fakültesi başarısı

Bire Bir sınıfta okuyan 7 kız öğrenciden tababet fakültesi başarısı

Türkiye derecesi işleyen 7 kız öğrenci, tıp fakültesi kazandı

GAZİANTEP – Gaziantep Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi’nde bir sınıfta okuyan 7 kız öğrenci Türkiye derecesi yaparak çeşitli üniversitelerin tıp fakültelerine yerleşti. Tıpkısı şevket okulunda okuyarak elde ettikleri eşi benzeri sıfır başarıyı çok fiilen ve birbirine destek yerine kazandıklarını belirten öğrenciler, kendilerini yalnız bırakmayan meslek yönetimi ile ailelerine birlikte teşekkür etti.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Ayten Eksiksizlik Akınal Rum Lisesi’nde bir sınıfta okuyan 7 kız mektepli eke ayrımsız başarıya imza attı. Tıpkı sınıfta okuyan Sude Naz Karahan, Sude Çelik, Buse Yağmurlu, Esra Korkmaz, Elif Büşra Art, Hacer Çıpa ve Müge Betül Bahçıvan isimli 7 kız öğrenci, Türkiye derecesi yaparak önde mevrut üniversitelerin tıp fakültelerine yerleşti. Bir ululuk okulunda okuyarak elde ettikleri eşi bire bir sıfır başarıyı haddinden fazla çalışarak ve birbirine bindi namına kazandıklarını söyleyen öğrenciler, kendilerini serbest bırakmayan ekol yönetimi ile ailelerine üstelik teşekkür etti.

7 kız öğrenciden nazirsiz muvaffakiyet

Öğrencilerden Sude Şımarıklık Karahan 9 bin 310’luk sıralama ile Çukurova Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni, Sude Polat 11 bin 854’lük sıralama ile Gaziantep Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni, Öpücük Yağmurlu 12 bin 239’luk sıralama ile Gaziantep Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni, Esra Korkmaz 15 bin 875’lik sıralama ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Elif Büşra Üst 20 bin 578’lik sıralama ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni, Hacer Demir 4 bin 102’lik sıralama ile Veli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ve Müge Betül Bahçıvan 9 bin 477’lik sıralama ile Bursa Uludağ Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni kazandı.

“Beraber kazanmanın verdiği ruh siftinlik haddinden fazla fena hâlde”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sayısal Türkiye 9 bin 310.’su yerine Çukurova Üniversitesi Tababet Fakültesi’ne yerleşen Sude Naz Karahan, “Arkadaşlarımızla gelişigüzel cesim tıpkısı sükse elde ettik. Çok yorulduğumuz ve sıkıldığımız anlar de oldu. Ama sürekli devam etmesini ve çalışmaya devam etmesini bilinen. Birbirimize daim destek olduk. Sonuç yerine kazanmanın verdiği önsezi banal çok domuzuna” dedi.

“Birbirimize bilcümle bindi namına başardık”

YKS sayısal Türkiye sıralamasında 11 bin 854.’sü olarak Gaziantep Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni kazanan Suda Polat isimli öğrenci birlikte, “Biz, bir sınıftan 7 mail refik tıp fakültesi kazandık. Tığ, ferah günde de ateş günde üstelik birbirimize daim destek oluyorduk. Bu bile bizi müspet etkiledi ve hepimiz tababet fakültesine yerleştik” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz beraber beyaz göğüslük giyeceğimiz için haddinden fazla mutluyuz”

Öpücük Yağmurlu ise YKS sayısal Türkiye 12 bin 239.’su kendisine Gaziantep Üniversitesi Tababet Fakültesi’ne yerleştiğini belirterek, “Çok yakın 7 arkadaş kendisine tıp fakültesi iletilmek çok domuzuna ayrımsız his. İlk kazandığımızda dostane grubumuza ‘hepimiz beyaz önlük giyeceğiz’ diyerek haddinden fazla şişman tıpkı mutluluk yaşamıştık” ifadelerine vadi verdi.

“Beraber tıp okuma ve parafin önlük giyme hayalimiz gerçekleşti”

15 bin 875. yerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni kazanan Esra Korkmaz de, “Hepimiz çokça mümasil arkadaşız. Yedi hayat bu arada tababet kıraat ve parafin önlük giyme hayalimiz vardı. Serencam namına hepimiz tababet fakültesi kazanarak buna ulaştık. Bu bizler amacıyla çok bahtiyarlık ve alım verici benzeri ebat” şeklinde konuştu.

“Böyle benzeri başarıyı bu arada kısaltmak çokça koca”

YKS’bile 20 bin 578.’si yerine Mustafa Kemal Üniversitesi Tababet Fakültesi’ni kazanan Elif Büşra Arka ise, “Beraber hakeza ayrımsız başarıyı elde etmek çok evire çevire bire bir his. Elhak imtihan süreci boyunca da bütün bu arada çalıştık ve son namına bu arada başardık” dedi.

“Birbirimizi teşvik ederek hedefe ulaştık”

YKS’üstelik sayısal Türkiye sıralamasında 4 bin 102. yerine haddinden fazla mehabetli sükse elde eden ve Veli Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Hacer Çipo, “Okulumuzun, ailelerimizin ve refik grubumuzun desteğiyle haddinden fazla bol bir muvaffakiyet yakalayarak YKS’de dijital Türkiye sıralamasında 4 bin 102. oldum ve Iye Üniversitesi Tıp Fakültesi kazandım. Arkadaşlarımızla birbirimizi teşvik ederek hedefe ulaştık” ifadelerini kullandı.

“Yaşadığımız lezzetli rekabet bizi başarıya ulaştırdı”

Zorlu sınavda 9 bin 477. Yerine Bursa Uludağ Üniversitesi Tababet Fakültesi’ne yerleşen Müge Betül Bahçıvan ise, “Arkadaşlarımızla birbirimize sonsuz destek olduk. Yaşadığımız şekerli rekabetle birbirimiz isteklendirme ettik ve domuzuna sonuçlar aldık. Arkadaşlarım ve kendim yerine çok mutluyum. Bu süreçte bize bilcümle bindi olan ailelerimize ve okul yönetimimize haddinden fazla teşekkür ediyoruz” ifadelerine meydan verdi.

“Aynı sınıftan 7 kız öğrencimizin tıp fakültesi kazanması gurur verici”

Imtihan sürecinde öğrencilere mefret destek sağlayıcı Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi Kılavuzluk ve Ruhsal Danışmanı Nuriye Ermiş Özdemir, “Tıpkı sınıfta okuyan 7 kız öğrencimiz birlikte tıp fakültesi kazanarak çok iri hava verdi bizlere. Tığ hepsini beyaz önlükle hayalet ediyorduk ve bunun gerçekleşecek olması bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz gelişigüzel fiilen birlikte kazandılar. Tığ bu süreçte sene boyunca öğrencilerimizle bütün beraberdik. O yüzden bu başarıdan öğrencilerimiz hesabına çekicilik duyduk” şeklinde konuştu.

“Tıpkı büyüklük okulunda bu başarıyı hatırlamak çokça yetişkin”

Öğrencilerin sınıf öğretmeni Kanber Savrun ise, “Bu eşsiz başarı dolayısıyla kızlarımızla alım duyuyoruz. Tıpkı sınıftan 7 kesim tıp fakültesi kazanan öğrencinin çıkması apayrı aynı kapsam. Bu başarının umum birliğiyle gelmesi çok muhteşem. Tıpkı sınıfta 4 öğrencimiz dişçilik kazananlar, ispençiyari ve mühendislik kazananlar var. Bire Bir ululuk okulunda bu başarıyı ulaşmak bizleri antrparantez çok mutlu etti. Öğrencilerimizle hava duyuyoruz” diyerek konuştu.



Share: