TMO Ordu’da fındık alımına başladı: 54 randıman fındık 55 liradan makbuz

Yerey Mahsulleri Ofisi (TMO) Ordu’da fındık alımına başladı.

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda açıklamasının arkası sıra hazırlıklarını bütünleyen TMO, Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Organize Uran Bölgesi’ndeki (OSB) deposunda fındık alımlarına başladı. Termin alarak mahsullerini getiren üreticiler, Giresun kalite 50 randıman fındığın kilogramını 53, levant kaliteyi 52 ve şiddetli kaliteyi 51 liradan satıyor.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatı açıklamasaydı, kıymet 35 liralık olurdu”

İlk günde üreticilerin TMO’ya ilgisinin olduğu görülürken, Perşembe ilçesinden fındığını getiren ve 53 verim mevrut fındığını 55 liradan satan Mürtefi Çipo, “Buradaki ortam ve fiyat iyicene. Bundan daha iyisi olamaz. Benden evvel iki emanet fındığını sattı, 54 liranın üzerinden verdiler. Cumhurbaşkanımız sağlıklı olsun bu fiyatı on paralık kimesne beklemiyordu. Herkes 52 TL bekliyordu ama Cumhurbaşkanımız 52 liranın üzerinde karşılık verdi. Fiyat açıklanmasaydı erkin piyasada kıymet 35 liranın üstüne banko çıkmazdı. Devletimiz üreticinin beraberinde” dedi.

“Bu fiyatın hakkı olduğunu düşünüyoruz”

Mehmet Can Şeker isimli yetiştirici de fiyatın yeterli olduğunu anlatım ederek, “Fiyatla ilişkin 70-80 TL olacağı yönünde söylentiler vardı amma bu verilen fiyatın hakkı olduğunu düşünüyoruz. Şuanda 54 randıman geldi ve 55 liradan satacağız. Gerekli kontroller yapıldı herhangi bir husus sağlıklı, buradaki kadro dahi fena hâlde çalışıyor. Cumhurbaşkanımız olaya bu sene üstelik ehil artık, kendisi gelişigüzel devir destekçimiz, çıktı da destekleri olacaktır diye düşünüyorum” diye niteleyerek konuştu. – CIVIL CIVIL



Share: