TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bingöl Ticaret ve Endüstri Odası hizmet binasının açılışında konuştu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Huzurun olmadığı yerde tecim olmaz, ticaretin olmadığı yerde dahi baylanlık olamaz.” dedi.

Bingöl Valisi Değer Rençper’yi görüşme fail Hisarcıklıoğlu, elan sonra Şehremini Erdal Arıkan ile makamında görüştü.

Hisarcıklıoğlu, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın eskimemiş hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, kullanılmamış hizmet binasıyla hava duyduklarını söyledi.

İş dünyasının asli dubara merkezleri olan odaların, şehirlerine değer katan, güzelleştiren, bakım fail yerler haline gelmeleri gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, kullanılmamış bakım binasının Bingöl’ün gelişmesine elan şişman katkılar vereceğine inandığını aktardı.

Türk gelişim dünyası namına mesleksel eğitime büyük önem verdiklerini ve yıllardır bununla uğraştıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bu uğraşmaların sonucunda bugün 113 iz lisesinin hamiliğini Türkiye’deki delik ve borsalar yapmaktadır. Burada da büyük sükse elde ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Mart ayında birlikte burada TOGG’u bilcümle bu arada göreceğiz”

Yerel otomobilin Türk insanı üzere 120 almanak görüntü olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, 1960 yılında muallel artmış “Türkiye’nin Otomobili” projesi üzere 2017’üstelik görev üstlendiklerini anımsattı.

Bunun öncesinde 15 yıl çağrıda bulunulduğunu ancak kimsenin çıkmadığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Dünyayla teknolojik alanda tıpkısı zamanda yüzde 100 elektrikli, IP hakları bize ilgilendiren olan otomobilin Gemlik’teki fabrikasının açılışını 29 Ekimde yapacağız. Bu, haddizatında Türk hareket dünyasının gururu. Bu otomobili yapanlar sizlersiniz. İnşallah Mart ayında de burada TOGG’u bütün beraber göreceğiz. Bilcümle bu arada burada bineceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Kesim coğrafyamızda ve dünyada dahi sağlık istiyoruz”

Bağlanak ve el birliği vurgusu işleyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“Huzurun olmadığı yerde tecim olamaz, ticaretin olmadığı yerde birlikte naz gayrimümkün. Biz da ülkemizde ticaretimizi muktedir olmak amacıyla varlık istiyoruz. Zait ilerlemek istiyoruz, halkımızı zengin söylemek, istihdam bina etmek istiyoruz. Ama çabucak ülkemizde değil, bölge coğrafyamızda ve dünyada de geçim istiyoruz. Zira önümüz açıldıktan dünyayla ticaret ika şahsımız daha dahi artar. Cenabıhak ‘Bir ve beraber olunca rahmeti, bereketi veririm’ diyor. Ego bu kapsamda diyorum kim; ‘Ne peki birbirinizi ötekileştirmeyin.’ Budunsal kökeni, mezhebi, siyasal fikrinden hava birbirinizi ötekileştirmeyin. Aramızda ayrımlı fikirlerimizi tartışacağız, ortak akılda birleşeceğiz. Bunu yapanlar kazanıyor, bunu yapamayanlar kaybediyor. Allah bize üstelik tıpkı araya gelip gelişigüzel akıntı etme kabiliyetini keder günde verdiği kabilinden ongun günde bile versin.”

TBMM Cazibe ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve DÜRÜST Parti Bingöl Saylav Cevdet Yılmayan birlikte Kovid-19 salgını sonrasında dünyanın sunu ak yazılı ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu anlatım ederek, “Hazırlık sistemlerinin değiştirildiği, değişik arayışların olduğu ayrımsız dünyadayız. Ukrayna savaşı sonrası Türkiye’nin önemli önemi anlaşılmış durumda. Itidalli vadede Türkiye art ilımlı dirimlik grubundan erdemli gelir grubuna geçmeye namzet bir büyüklük. Bunu bile elan çok demokrasiyle daha fazla kalkınmayla başaracak.” diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra Hisarcıklıoğlu ve Yılmayan, beraberindeki Ilbay Ayar Maraba, Belediye Reisi Erdal Arıkan, SELIM Fırka Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Tecim ve Endüstri Odası Başkanı Mahmut Ayas ile kullanılmamış bakım binasının açılışını gerçekleştirdi.



Share: