TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzurum’daki Arabuluculuk ve Asker-Opa Projesi’nin açılışında konuştu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendi kendine yeten, diğer topluluklara tarım ve hayvancılıkta yetebilecek ülkelerin, dünyanın gelecekteki liderleri olacağını belirtti.

Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büyükşehir Şehremini Mehmet Sekmen’i makamında ülfet eden Hisarcıklıoğlu, daha bilahare Erzurum Tecim ve Endüstri Odası’nda (ETSO) basına tutkun planlı TOBB-ETSO Tutum İstişare Toplantısı’na katıldı.

Hisarcıklıoğlu, arkası sıra dümen kuruluyla katıldığı Erzurum Tecim Borsası’ndaki (ETB) “Arabuluculuk ve Er-Opa Projesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, ülkedeki borsaların, batıda, Almanya’üstelik ve Fransa’daki hizmet standartlarında olduğunu söyledi.

TOBB’un Türk tarımına çok eke yardım sağladığını tabir fail Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“TOBB Türk tarımına devrim niteliğinde 2 gelişim yaptı. Biri lisanslı depolar, diğeri Türkiye Nişane İhtisas Borsası (TÜRİB). Daha Çok ürünlerin sağlıklı şekilde depolanmasını sağlayacak lisanslı depoculuğu kurduk ve önderlik yaptık. İnşallah özel sektörümüz elan fazla envestisman yapacak, burada dahi müstahsil, sanayici ve tecimen lisanslı antrepo aracılığıyla korunmuş olacak. Tıpkısı zamanda Şikago ve Londra Borsası kadar ekincilik ürünlerinin satıldığı borsa lazımdı, bununla ilişkin TÜRİB’i kurduk. Türk tarımına yüce hizmet sunduk.”

“Tarım ve hayvancılık, hareket dünyasının tıpkısı numaralı önemli sektörleri”

Hisarcıklıoğlu, ETB’nin örnek borsa olduğunu belirterek, Borsa Başkanı Hakan Oral’ı, benzin cem ve coğrafi işaretli ürünler kabilinden çeşitli ve başarılı çalışmalarından ufuk tebrik etti.

Tarım ve hayvancılığın hareket dünyasının bire bir numaralı mühim sektörleri olduğunu ve bunu müstevli ile Rusya- Ukrayna savaşında gördüklerini nâkil Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Gelecek dönemde kendiliğinden yeten, ayrıksı topluluklara tarım ve hayvancılıkta yetebilecek ülkeler, dünyanın gelecekteki liderleri olacak. Genişlik mühim zırh nedir derseniz, tarım ve hayvancılıktır. Zinhar bu meslekten vazgeçmeyin çünkü dünyanın nüfusu temas sene tıpkısı Türkiye kadar artıyor, dünyada değme sene iki Türkiye büyüklüğünde az gelirli, ılımlı gelirli gruba dahil oluyor, bunlar kâffesi tüketiyor hiçbiri üretmiyor. Bulunduğunuz, yaptığınız çığır en körpe meslek, sakın günce sıkıntılardan kıran vazgeçmeyin, ekincilik ve hayvanlıkla uğraşanlar dünyanın lideri olacak.”

Toplantıya, karı ve gailesiz girişimciler, endüstri ve tüccarlar ile bölgedeki delik başkanları katıldı.



Share: