Tofaş altyapısında ustalık kombinezon galiba oldu

Maharet koordinatörlüğünü Samir Seleskoviç’in yaptığı Tofaş basketbol altyapı takımlarında 2022-2023 sezonunda görev yapacak antrenörler mahsus oldu.

Tofaş Spor Kulübü’nde 2022-2023 sezonu öncesi altyapı maharet yapılanması belirlendi. Planlanmış benzeri sistem içerisinde oluşturduğu bir ile kompetitif, töre bilimi değerlere ehil, davranışlarıyla benzer olan, Tofaş değerlerine uyan, A topluluk seviyesinde sporcular yetiştirmeyi namına hedef edinen Bursa temsilcimiz, basket altyapı organizasyonunda yıpranmamış görevlendirmelerde bulunurken, Enfrastrüktür Teknik Koordinatörlüğü’nü Samir Seleskoviç’in (Sedat Kaynak) gerçekleştirdiği altyapı beceri yapılanmasına iki yeni çalıştırıcı dahil oldu.

Toplama Akdağ ile anlaşıldı!

Genç basketbolcuların elan çok müddet almaları, inisiyatif istimal becerilerini geliştirmeleri, oynama alışkanlığı kazanmaları ve yüksek savaş atmosferinde arzulu kariyerlerine hazırlanmalarını amaçlayan Basketbol Çoluk Çocuk Ligi’nde (BGL) savaşım verecek olan Tofaş BGL Tendürüst Takımı’nın başantrenörlüğü için Türk basketbolunun deneyimli antrenörlerinden Toplama Akdağ ile uyuşma sağlandı.

Milli takımlarda çalıştırıcılık yaptı

Son yerine Iş Koleji Taze Mızıka Başantrenörlüğü görevinde bulunan Cem Akdağ, çalıştırıcılık kariyerinde daha evvel kadın ve eş milli takımlarında senelerce çalıştırıcılık yapmış, karı basketbolunda Brisa ve Galatasaray; Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Galatasaray, Gaziantep, Olin Edirne ve Eskişehir Basketbol; Türkiye Basket Ligi’nde ise TED Kolejliler takımlarında fariza almıştı.

İstanbul Oğlak Osman Basket’da görev yaptı

BGL Gailesiz Takımı’nda Cem Akdağ’ın yardımcı antrenörlüklerini Caner Topaloğlu ve Doğukan Urgancı yapacak. Kullanılmamış periyot enfrastrüktür teknik ekibine birlikte karışma olan Fırat Yavuz ise Tofaş U16 Kader A Takımı’nda fariza takanak. Antrenörlüğe Galatasaray altyapısında başlayan Ağır, serencam 4 yılda İstanbul Cedi Osman Basketbol’da fariza yaparken, geçtiğimiz sezon Cedi Osman Basket’da; A Mızıka Apotr Antrenörü, U18 Takımı Başantrenörü ve Enfrastrüktür Sorumluluğu görevlerinde bulundu. – BURSA

Share: