Tokat Vakfı’nın 37.kuruluş yıldönümü ve Komünist Günü bir anda kutlandı

Tokat Vakfı’nın 37.kuruluş yıldönümünü ve Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103.yıl dönümü Ankara’üstelik bire bir otelde kutlandı.

500 den aşkın Tokatlı gelişim insanı, siyasetçi, Sivil Topluluk Kuruluşu temsilcileri ve Türkiye’nin farklı illerinde ikamet eden Tokatlıların korkulu katılımlarıyla rabıt gösterdiği geceleyin, otel lobisinde tanışma kokteyli ile başladı. Tokat Vakfı Genel Başkanı Asalet Erdem önderliğinde gerçekleştirilen, sunuculuğunu Ayfer Durak’ın gerçekleştirdiği akşam programı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya geldiği haset (Kızıl Zaman) temsilen Ankara Seymenlerince Seymen Halayı gösterisiyle bitmeme etti. Curcunalı sanatçısı Sağanak Gencer’in sahne aldığı geceleyin katılımcıların ateşin atmosferiyle sona erdi.

1985 yılında Ankara’üstelik kurulan Tokat Vakfı, İstanbul, Kırıkkale ve Bursa şubeleriyle gelişigüzel, Tokatlılar beyninde el birliği ve iş birliği sağlamayı kasıt edinmiş olan ve 37 yıldır birçok koca çalışmalara liderlik ettiğini tamlayan Erdem, ” Vakıf, bugüne kadar binlerce Tokatlı öğrenciye sudan ucuz burs vermiş, vermeye devam etmektedir. 2022-2023 tedris yılında bile gerekseme sahibi kısaca 150 Tokatlı üniversite öğrencisine burs verilmiştir. Tokat Vakfı, Ankara’üstelik diri umum Tokatlıların gücü ve sesi olmayı hedefleyen, Politik ayrım gözetmeksizin Ankara’bile aktif veya gurbette olan parçalanmamış Tokatlıların yanı sıra olduğunu belirtti. Tokat Vakfı Başkanı Kerem Yiğitlik, “Tokat’a ve Tokatlılara ilgiyle bağlıyız. Dünyalık yerine bunu mufassal yıllar süresince ispatladık. Vakfın kuruluşunda emeği geçen, vakıfımızın 37.kuruluş gecesinin gerçekleşmesine hizmet fail, geceye pahal paydaşlık sağlayarak bizleri onurlandıran çokça eşsiz hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerine kullandı. – ANKARA

Share: