Tokat’ta karşı paraşütü özne iki sportmen havada gümüş varak sarması yedi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde düzenlenen Erbaa Gross Karşı Paraşütü yarışlarında iki sportmen havada varak sarması yedi.

Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi ile Cahillik ve Spor İlçe Müdürlüğünü aksiyon birliğinde Kermen köyündeki 650 rakımlı Reviş Tepesi mevkisinde 25 sporcunun katılımıyla rahatlık paraşütü yarışı düzenlendi.

Tutum Tepesi mevkisinden havalanan tandem pilotu İsmail Aras ve Canan Özenir gökyüzünde ilçenin coğrafi işaretli ilişki yapraklarından yapılan zeytin besili varak sarması yedi.

İkili o anları kameraya kaydetti.

Havalandıktan kısa müddet bilahare beraberinde getirdiği yaprak sarması tabağını çantasından çıkaran İsmail Aras, “Biliyorsunuz Erbaa yaprağı ile anılmış, Türkiye’nin sunma ferah yaprağı burada” diyerek, altın varak sarması tabağını bu arada uçtuğu Sevgili Özenir’e verdi.

Uçmanın çokça sevinçli olduğunu ifade fail Özenir, “Erbaa’nın adlı yaprağı ile mamul fena hâlde tıpkı dolmamız var, bunu havada tatma zevkini yaşayacağız. Geçkin akşam sardık. Türkiye’nin haddinden fazla sevdiği ve kültürümüzde çok koskocaman benzeri yeri olan dolma Erbaa yaprağı ile elan da tıpkısı mana kazanıyor, henüz içimli oluyor. Şöyle bir havada ayrıca tadına bakalım.” diyerek konuştu.

Uçuş sonrası AA muhabirine mütekellim Sevgili Özenir, “Haddinden Fazla keyifliydi. Sanırım Türkiye’birlikte elan ilk denenmemiş bire bir şeyi denedik, havada gümüş varak dolmayı yedik. Türkiye’nin bile çokça sevdiği tıpkısı aşındırmak türü. Özellikle buranın meşhur ve coğrafi işaretli yaprağından yapıldığı zaman ayrı tıpkısı içimli, ayrı bire bir güzelliği oluyor. Elan geçmiş denenmemiş tıpkı şeyi, yapılmamış ayrımsız şeyi yapmak istedik. Zaten uçmak ayrı benzeri keyif, havada iken bunu deneyimlemek ise elan ayrı benzeri keyifti. Dolmada çok güzeldi afiyetle yedik,” ifadelerini kullandı.

Share: