TOKİ kurasında neşe gözyaşları döküldü

TOKİ kurasında sevinç gözyaşları döküldü

Manisa’üstelik ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinde kuralar çekilmeye başlandı

MANİSA – Manisa’de Şişko Hane İdaresi eliyle başlatılan “İlk evim önceki hisse senedi yerim” projesindeki 4 bin 94 konut kurasında kendisine konut sâdır vatandaşlar şenlik gözyaşları döktü.

Belde, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ ortaklığıyla ölçülü ‘İlk evim, önce hareket yerim’ projesi çerçevesinde Manisa’bile yapılacak olan 4 bin 94’ü amacıyla kuralar çekilmeye başlandı. 12 proje için 53 bin başvurunun yapıldığı konut projesinde Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bin 486, Yunusemre’ye 788, Akhisar’a 280, Kula’ya 525, Salihli’ye 189, Alaşehir’e 252, Soma’ya 105, Saruhanlı’ya 99, Demirci’ye 147, Kırkağaç’a 242, Ahmetli’ye 82 basamak ve iş yeri yapılması planlanıyor.

Kuraların çekilmesinin öncesinde konuşan Şehzadeler Şehremini Ömer Faruk Polat, “Depremler oldu bizim ülkemizde, şehirler viraneye döndü. Enkazlardan feryatlar yükseliyordu. ‘Nerede bu heybet’ çığlıkları atılıyordu. Amma devlete o an ulaşabilmek birlikte zordu. Sonraki günlerde birlikte hayırseverlerin destekleri olmasa çokça dahi yapılacak ayrımsız öz yoktu. O günlerden bugünlere bizleri getiren ve bugünleri bizlere gösteren Rabbimize hamd ediyorum. Anadolu’nun 4 aynı birlikte yapılan 100 binlerce konuta, zaman dahi normal şartlarda aile sahibi olma imkanı sıfır vatandaşlarımız amacıyla 250 bin toplumsal konuta başlandı. Normalde familya alabilme hakkı gözükmeyen, bunu görüntü dahi edemeyen bin 415 ev bugün burada şükredecek. Sülale ve çevresinde balaban benzeri alay olacak. İşte bu Türkiye yüzyılının işlek ve şişman Türkiye’nin konkre delillerinden birisidir. Vatanı kağşamak slogan atmakla olmuyor. Asar bırakarak oluyor. Şehzadeler ilçemizde 400 konutun teslimini yapacağız. bir iki kamer içerisinde Manisa tarihinin sunma balaban kentsel dönüşüm bir numara etabı, 605 konut 54 dükkanın anne atma törenlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

TOKİ’dahi göz çıkan vatandaşların heyecanına kuma olduğunu belirten Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Pınar, “TOKİ’ye icra vekili ilbay yardımcısı yerine fariza yaptım, kuralara katıldım. O heyecanı biliyorum. Hem ilçemiz hem üstelik memleketimiz açısından başlatılan çok koca benzeri ev projesi. TOKİ filhakika dünya çapında destanlar yazan aynı yapı. Bu son adım çokça ayrımlı” dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Vali Yardımcısı Mutlu Kitap, Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Takım Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Kaynak ve Şehzadeler Şehremini Ömer Faruk Çelik önceki kuraları çekti. Bin 415 konut için kuralar çekilirken, cuma gününe kadar diyar geneli bölük kuralarının çekilmesi ve doğruluk sahiplerinin belirlenmesi tamamlanacak. Başvuru eden vatandaşlar e-kerem üzerinden de sorgulamalarını yapabileceği belirtildi.

Gözyaşlarını tutamadılar

Kurada namına göz sâdır vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Mânialı oğlu Ramazan Taş namına kuraya katıldığını ve kendisinin üstelik mânialı olduğunu söyleyen Zekeriya Taş, konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Taş, emeği geçenlere teşekkür etti. Bugüne kadar on paralık eş sahibi olamadığını söyleyen tıpkı diğer bahtlı Imar Yeşilırmak ise gözyaşları eşliğinde eşini arayarak mutlu haberi paylaştı. Sabaha kadar uyuyamadığını belirten Yeşilırmak, TOKİ’bile emeği geçenlere dua etti.

TOKİ yardımıyla ev sahibi olduğunu söyleyen Ahmet Derim, bire bir ümitle başvurduğu söyledi.

Share: