“Toplumsal Taksi” 2 yılda 1100 ihtiyaç sahibine bakım verdi

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesince hizmete sunulan mekân dostu “Içtimai Göçüm” dezavantajlı vatandaşlara ücretsiz ulaşım desteği sunuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya bakarak, 65 gözyaşı ve üzeri dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçlarını bloke etmek amacıyla Nemli Destek Programı (YADES) Projesi kapsamında 4 elektrikli taksi ücretsiz kendisine 2 yıldır bakım sunuyor.

“Toplumsal Göçüm” bugüne kadar Yenişehir Içtimai Yardımlaşma ve El Birliği Vakfı’na mukayyet 1100 vatandaşı amme çalım ve kuruluşlarına, hastanelere, belediyelerin sosyal tesislerine ücretsiz taşıdı.

Açıklamada görüşlerine kayran sunulan Yenişehir Kaymakamı ve Şehremaneti Başkan Vekili Misyon Beşikci, içtimai belediyecilik anlayışıyla ilçede durma eden bütün vatandaşlar üzere bir nice projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Bu projelerden birinin da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde başlattıkları Yaşlı Bindi Programı kapsamındaki YADES Projesi olduğunu kaydeden Beşikci, “4 elektrikli yer dostu Içtimai Taksi ile vatandaşlarımızı ihtiyaçları dahilinde evlerinden alarak istedikleri kamu kurumlarına ulaştırıyor, sonrasında yine evlerine et kafalı bırakıyoruz. Sosyal Göçüm’üstelik tanıtmalık hamam ayrımsız gülümseme ile açılıyor, faydalı duaları ile çalışıyor. Gine bu projemiz kapsamında hemşehrilerimize evde ücretsiz esenlik hizmeti, sayrı bakımı, kuaför ve perukar hizmeti de sunuyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar 1100 vatandaşımıza hizmet verdik.” ifadelerini kullandı.

Share: