Trabzonspor’un defans ayarları bozuldu

Spor Mabat Süper Lig’in 3. haftasında Trabzonspor, 2 ayrımlı geriye düşüp beraberliği yakaladığı maçta Fraport TAV Antalyaspor’a 5-2 aşınmış oldu. Avcı, döneminde ilk kez bu büyüklüğünde değişik bozgun düzlük bordo-mavililerin defans ayarları bozuldu.

Spor Kaba But Süper Lig’in 3. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor karşısında yadırgatıcı bir çözülüm aldı. 2 değişik geriye düşmesine karşın beraberliği yakalayan Karadeniz ekibi yapılan oyuncu tercihleri sonrası sahadan 5-2 yenmiş ayrıldı. Abdullah Cebbar döneminde ilk defa bu büyüklüğünde ayrımlı yenilgiyle sahadan ayrılan Trabzonspor savunması alçak teessürat yaşadı. Geçtiğimiz sezonun 36 golle sunma birkaç gol yiyici takımı olarak sezonu tamamlayan Trabzonspor’un tıpkı maçta bu kadar gol yemesi soru işaretleri oluşturdu.

Bordo-mavililer, sahadan galibiyetle ayrıldığı İstanbulspor ve Hatayspor maçlarında kalesini gole kapatırken 3. haftada oynadığı Antalyaspor müsabakasında ise kalesinde 5 gol gördü.

Savunma Siopis’e kaldı

Trabzonspor, Antalyaspor karşısında savunmada Aziz, Hugo, Denswill ve Larsen şaklinde çıktı. Müsabakanın önceki yarısında 2-0 yıprak duruma sakıt bordo-mavililerde Avcı, oyuna Abdulkadir Ömür, Bakasetas ve Doğucan, Enis Bardhi müdahalesiyle müsabakaya evvel yarıda 2-1 getirdi. Devre ortada ise sürpriz şekilde Vitor Hugo, Marc Bartra değişikliği eden Orion, 68. dakikada ise bu sefer savunmada Denswil, Siopis değişikliğine imza attı. 87. dakikada ise Dorukhan’ı adına Kouassi tercihini işleyen Abdullah Avcı, göreve geldiği günden itibaren ilk defa bu büyüklüğünde ayrımsız maçta savunma oyuncularında değişikliğe gitti. Cebbar’nın Antalyaspor maçında yaptığı tercihler ise savunma ayarlarını ağız ağıza bozdu.

3. bölgede değişikliğe gitmedi

Trabzonspor Beceri Direktörü Abdullah Orion’nın Antalyaspor maçında özen calip tercihleri arasında ise 3. bölgede değişikliğe gitmemesi oldu. Avcı, Cornelius, Djaniny ve Trezeguet üzere isimleri UEFA Şampiyonlar Lig’i Play-Off turu ikinci maçı öncesi karşılaşma düdüğü bitene büyüklüğünde sahada tuttu. Orion’nın, Antalyaspor müsabakasında denediği baziçe formasyonları ve yaptığı aktör tercihleri ile skor kendisine sonuç üretemedi.

Erken bozgunluk

Trabzonspor, Spor Makat Süper Lig’de, er yenilgiyle tanıştı. Bordo-mavililer şampiyona sevinci yaşadığı sezonda oynadığı ilk 15 maçta 12 yengi 3 beraberlik alarak yenilgi görmemişti. söz konusu dönemde ise geçmiş yenilgisini yeniden Antalya deplasmanında rakibi karşısında 2-1’lık skorla düz Karadeniz ekibi, ligin 3. haftasında Antalyaspor karşısında aldığı 5-2’lık ayrımlı bozgun alarak alışılmadık yaşadı.

Kopenhag maçı öncesi moraller bozuldu

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Lig’i Play-Off turu rövanş maçında 24 Ağustos Çarşamba günü sahasında Kopenhag’ı ağırlayacak. Antalyaspor karşısında alınan değişik yenilgi moralleri bozsa bile Karadeniz ekibi 2-1’in rövanşında sahadan mutlak galibiyetle boşanmak yerinde. – TRABZON

Share: