TRAFİĞE KAPALI ARDAHAN-ARDANUÇ KARAYOLUNDA ŞEHİTLER ANISINA OFROOAD EŞLİĞİNDE SNOWBOARD GÖSTERİSİ YAPTILAR

ARDAHAN’da Kar Kurtları ünlü aynı kadro, trafiğe mecbur Bülbülan geçidinde snowboard ve kayak gösterisi yaptı. Şehitleri tesmiye etmek için 2600 rakımda yapılan kayak gösterisi soluk kesti.

Ardahan’da benzeri araya gelen Kar Kurtları adlı benzeri ekip, 1914 yılında Ardahan’ı kurtarma harekatına katılan ve Bülbülan geçidinde mukavemetli şita koşulları zımnında şehit olan 500’e andıran Osmanlı askerini anmak için kış aylarında trafiğe mülga 2600 rakımlı Bülbülan geçidinde buluştu. Araçların arkasına bağladıkları ip sayesinde ski fail takım, 2600 rakımlı zirvede Türk bayrağı açarak şehitleri andı. Grubun snowboard ve kayaklı gösterisi dem kesen görüntülere hayalet oldu.

Ardahan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yanardağ Özkan, 1914 yılında Ardahan’ı yönetmek amacıyla Hopa’dan yola sâdır ve Bülbülan yaylasından geçerken martir olan askerleri tesmiye etmek amacıyla aynı araya geldiklerini söyledi. Özkan şöyle devam etti: ’22 Fasıla 1914 tarihinde Hopa’ya mevrut Türk birlikleri, Artvin, Ardanuç ve Şavşat yolunu kullanıp, Sahara ve Yalnızçam dağlarını aşarak Ardahan’ı kurtarma harekatı düzenlemişlerdi. Tahminî dört bin askerin katıldığı, Şavşat ve Ardanuç köylülerinin delalet ettiği bu harekatta pek kış şartlarına rağmen Ardahan gücük tıpkısı süreliğine kurtarılmıştır. Bu harekatta 500’e mümasil şehidimiz vardı. Biz zaman şehitlerimizi tesmiye etmek maksadıyla 2600 rakımlı Bülbülan geçidinden Ardahan istikametine doğru aynı kayak ve snowboard etkinliği yaptık.?

Share: