TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERASINDA

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 260 kişinin hayatını kaybettiği, 30 bin 297 kişinin ise yaralandığı temmuz ayında meydana mevrut ve mobese kamerasına yansıyan gidiş geliş kazalarının görüntülerini paylaştı.

Inanma Umumi Müdürlüğü Gidiş Geliş Başkanlığı, orak ayı ayında meydana gelen gidiş geliş kazalarından Adana, Burdur, Hatay, İzmir, Kütahya, Malatya, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Tunceli bile mobese kameralarına yansıyan görüntüleri paylaştı. Trafik Başkanlığı verilerine göre temmuz ayında, Türkiye genelinde 213’ü adam, 18 bin 693’ü yaralanmalı, 22 bin 857’si hasarlı tutmak için mecmu 41 bin 763 gidiş geliş kazası meydana geldi. Kazalarda 30 bin 297 kişi yaralandı, 260 kişi da hayatını kaybetti. Yılın ilk 7 ayında gidiş geliş kazalarında ölenlerin sayısı 1180’e imdi. Temmuz ayında en haddinden fazla ilçe gidiş geliş kazası, İstanbul’da oldu. İstanbul’da beşer, yaralanmalı ve maddesel hasarlı hep 4 bin 503 kaymakamlık meydana geldi, bu kazalarda 10 dirilik hayatını kaybetti. İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa takip etti. Arz az kazanın yaşandığı şehirler ise Ardahan, Bayburt ve Hakkari oldu. Temmuzda 19 bin 254 sürücü dahi alkollü adına çevirici kullanırken yakalandı. Denetimlerde 1 milyon 661 bin 318 trafik cezası uygulanırken, 108 bin 676 komütatör ise trafikten menedildi.

Öte yandan trafik kazalarında sunma yoğun tanıdık güdücü hataları, şöyle sıralandı

‘Araç hızını posta, gelgel ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, gaga boğaz ve kaplamanın sıkıntılı olduğu yerlerde intikal önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan darp, periyot kurallarına uymamak, al çırağ veya görevlinin dur işaretinde durmamak, vasıta giremez trafik işareti mevcut yerlere temizlemek, yolcu ve ekol geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş üstünlüğü susmak, alkollü kendisine çevirici kazanmak, müfrit derakap vesile çalmak, mürur yasağı olan yerlerden artırmak ve falsolu şekilde veya yasak olan yerlere otopark etmekö



Share: