Trafik kazasında evladını kaybeden familya şikayetten vazgeçti

Gidiş Geliş kazasında evladını kaybeden aile şikayetten vazgeçti

– Ölümlü gidiş geliş kazasına müdahil kaymakama 2 yıldan 6 yıla büyüklüğünde dam cezası talebiyle dava açıldı

DİYARBAKIR – Batman’ın Gercüş Kaymakamı iken Diyarbakır’bile sima gidiş geliş kazasına müdahil ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu üzerine maktulün ailesi şikayetten vazgeçti. Ilçebay hakkında “şuurlu taksirle ölüme sebep olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar cezaevi cezası talebiyle sevgili açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Server Sinanoğlu karşı hazırladığı savca, 11. Yoğun Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede 15 Temmuz’birlikte Sinanoğlu’nun kullandığı 72 EP 436 plakalı cipin Batman-Diyarbakır kara amacında vesait için yeşil çerağ yandığı esnada yolun karşı tarafına geçmeye etkin 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e çarptığı ve yaralanan çocuğun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Sinanoğlu’nun aracının çocuğa çarptıktan bilahare cebin şeritte al ışıkta muntazır bir araca çarparak durduğu kaydedilen iddianamede, bu aracın sürücüsü M.O.’nun üstelik yaralandığı belirtildi. Araçta yapılan aramada abes ispirto kutusu bulunduğu belirtilen iddianamede, kolluk görevlilerince yapılan imtihan neticesinde Sinanoğlu’nun 0,27 promil alkollü olduğunun tespit edildiği kaydedildi. İddianamede maktulün temel ve babasının 25 Temmuz’dahi dilekçeyle yaptığı başvuruda maddi ve manevi zararlarının karşılandığını, şüpheliden şikayetçi olmadıklarını ifade ettikleri düz aldı.

İddianamede yer düz trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan raporda ise şu ifadelere vadi verildi:

“Öldürülen Çelik’in ‘arızi ve meslek geçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde yayalar üzere ziyalı işaret olduğu, yayaların bu işaretlere uyması’ maddesini ihlal ettiğinden birincil detone olduğu belirlenmiştir. Sinanoğlu ise ‘sürücüler kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, sıkıntılı güreşçi köprüsü ve menfezlere yaklaşırken, imal ve onarım alanlarına girerken hızlarını kesmek zorundadırlar’ maddesini, ‘uyuşturucu yahut münebbih maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin yağız yolunda açar sürmeleri yasaktır’ maddesini ihlal ettiğinden tali kusurlu olduğu belirleme edilmiştir. Kazada yaralanan M.O.’nun kazada şaibe ve taban ihlalinin olmadığı kanaatine varılmıştır.”

İddianamenin son ve istimara kısmında ise, “Bed, 0,27 promil seviyesinde alkollü olup kavşağa girdiğinde hızını azaltmamak ve özlük beyanına göre birlikte site içi sürat sınırının üstünde şalter gidermek yoluyla ilgi ve özen yükümlülüğüne mugayir şekilde akım ederek sevk ve idaresindeki 72 EP 436 plakalı araçla çarptığı Muhammed Çelik’in ölümüne sebep olmak aracılığıyla üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan sevk maddesi layıkıyla cezalandırılmalıdır” ifadelerine kayran verildi.

İddianamede, Sinanoğlu için aracına çarparak yaralanmasına illet olduğu M.O.’nun şikayetçi olmaması nedeniyle buna ait kovuşturmaya kayran olmadığına dayalı munzam karar verildiği belirtildi. Server Sinanoğlu hakkında “şuurlu taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla büyüklüğünde mapus cezası isteniyor. İçişleri Bakanlığı, Gercüş Kaymakamı iken isim gidiş geliş kazasına karışan Sinanoğlu’nu görevden uzaklaştırmıştı.

(RK-CC-DK-Y)



Share: