TransAnatolia Rally Raid’in Kayseri etabı tamamlandı

Bu sene 12’ncisi planlı TransAnatolia Rally Raid’in Kayseri etabı tamamlandı.

Etabın tamamlanmasının peşi sıra düzenlenen etkinlikte konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, çok balaban ve iyice aynı organizasyona aile sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaklaşık 500 şahsiyet aynı ekibi ağırladıklarını tamlayan Palancıoğlu, “Değişik etkinliklerle vatandaşlarımızı bire bir araya getiriyoruz. Gençleri genel ağ ortamından kaçırıyoruz. Alışılmış araçlarla, ralliyle ve demin üstelik off road ile buluşturuyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği güzeşte herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen ise Hatay’da başlayıp Eskişehir’de bitecek yarışta, 84 aracın başlama aldığını hatırlatarak, yarışmacıların 7 günde 2 bin 800 kilometre kere itmam edeceklerini kaydetti.

Etkinliğe, Türkiye başta kalkışmak için İtalya, Hollanda ve Fransa kabil ülkeden 115 yarışmacının katıldığını vurgulayan Çelen, “Arazide debi edebilen değme nev vesile bu yarışa katılabiliyor. Zaman yarışın arz uzun gününü tamamladık. Sabah saat 06.30’da dinlenme kampı alanından akıntı eden vesait Felahiye üzerinden Şarkışla’ya büyüklüğünde yarıştılar. Dönüşte bile Şarkışla’dan Bünyan’a kadar 150 kilometrelik haddinden fazla mufassal tıpkı etabı tamamladılar. Mekanik aksaklık özne tıpkısı aracımız elan dağda. Ekipler şu anda onu aktarmak üzere uğraşıyor. Buradan yarın 350 kilometrelik parkurla Aladağları aşarak, Çiftehan’da otel konaklaması yapacağız. Ertesi periyot üstelik rotamız Karaman, sonra çokça detaylı aynı rotayla Sodyum Klorür Gölü’nü aşarak, Haymana’da bire bir kampımız daha var. Son gün Eskişehir’üstelik bu organizasyonu tamamlayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kurtalan Ekspres benzeri dinleti verdi.



Share: