TransAnatolia Rally Raid’in Osmaniye etabı tamamlandı

Bu sene 12’ncisi planlı TransAnatolia Rally Raid’in Osmaniye etabı tamamlandı.

Antakya EXPO Fuar Alanı’ndan cemaziyelevvel başlayan organizasyonda 115 yarışçı 75 araçla Hatay’ın peşi sıra 145 kilometrelik Osmaniye etabını de tamamlayarak kamp yapacakları Kadirli ilçesinde mevcut Karatepe Aslantaş Milli Parkı’nda toplandı.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, AA muhabirine, rallinin 12’ncisini EXPO Hatay sponsorluğunda yaptıklarını söyledi.

Yarışın ilk gününün tamamlandığını ve yarışmacıların geçmiş dinlenme kampı yeri olan Karatepe Aslantaş Milli Parkı’na geldiğini dile getiren Büyükpınar, “Zaman iki kadem koşuldu. Yarışmacılarımız iki tafsilatlı etabı geçip buraya geldiler. Ferda buradan çıkıp Kayseri’ye akıllıca gidecekler. Kayseri’de iki tün kalacağız. Kayseri’den sonra Aladağları aşıp Pozantı’ya oradan birlikte Karaman’a akıllıcasına geçiyoruz. Karaman’dan Sodyum Klorür Gölü’nü geçip Haymana’ya ulaşacağız ve sonuç günde Haymana’dan Eskişehir’e varacağız. Yarışmacılarımız 7 günde 2 bin 800 kilometre bitirme edecek. Yarışın bu cumartesi Eskişehir’de bitmesini rüya ediyoruz.” diye konuştu.

Yurt dışından da yarışmacılar olduğunu nâkil Büyükpınar, şunları kaydetti:

” İtalya’dan, Hollanda’dan, İsviçre’den, Fransa’dan yarışçılarımız var. Dünyanın sunu adlı Fransız motor pilotları burada. Araba tarafında İtalya’nın acul pilotları burada. Gayet evire çevire bir rakiplik oluyor. Şu anda 75 kurgu başlama alıyor. Bunun 35’i motosiklet dümbelek kalanı SSB makine ve kamyon. TransAnatolia dünyanın yer mufassal ve genişlik zorlarından ayrımsız tanesi. Yarışmacılar, geçtikleri parkuru elan ilk rüyet ve idman ika hakkına cemaat olmuyorlar çünkü nereden gideceklerini 1 dönme ilkin öğreniyorlar. Dolayısıyla sadece hız değil, izleme ve navigasyon ağırlıklı ayrımsız yarış.”



Share: