Tümen görüntüleriyle ağız dalaşı yaratmıştı! Finlandiya Başbakanı Marin’in maden testi olumsuz artık

Fin YLE eser kuruluşunun hükümet açıklamasına dayandırdığı haberine bakarak, basına sızdırılan görüntüleri dolayısıyla yalnızca Finlandiya’de değil bir nice ülkede kamuoyunda eleştirilerin hedefi olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’e, 19 Ağustos’ta yapılan esrar testinin sonucu bundan sonra. Açıklamaya göre, yapılan testte Marin’in yasa dışı tıpkısı madde kullanmadığı tespit edildi.

PARASINI KENDİ CEBİNDEN ÖDEDİ

Marin’in metal testinin ücretini öz cebinden ödediği ve testle ilgilendiren detaylı hikmet almak talip matbuat mensuplarının başbakanlıktan bilgelik isteyebileceği kaydedildi. Sınav sonucunun, hususi tıpkısı afiyet şirketinde vazifeli iş sağlığı hekimi Paavo Halonen vasıtasıyla onaylandığı ifade edildi.

BAŞBAKAN’IN SIZDIRILAN GÖRÜNTÜLERİ

Marin’in milletvekili Ilmari Nurminen ve iletişim araçları sunucusu Tinni Wikström dahil ünlü Fin simalarla eğlendiği videolar, toplumsal medyada yayımlanmıştı. Sızdırılan görüntülerde, Marin’in arkadaşlarıyla “çılgınca” raks etmesi ve şarkı söylemesi, kayırıcı planda insanların “kokain” diye bağırması dikkati çekmişti. Marin’in koalisyon hükûmeti ortağı Kalıp Partisinden Fin milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter’dan Marin’i metal testi yaptırmaya ve sonuçları bölüt açıklamaya çağırmıştı. Sızdırılan görüntüler, sosyal medyada tartışmaya misil açarken Marin’i bazıları sorumsuzca davranmakla eleştirmiş, bazıları ise bunun 36 yaşındaki başbakanın popülerliğini artırdığını savunmuştu. Başvekil Marin, düzenlediği basın toplantısında, kendini “kanuncu dulda” üzere mızrap testi yaptırdığını açıklamıştı. Arkadaşlarıyla etil alkol aldığını vurgulayarak metal kullanmadığını tamlayan Marin, yasa dışı aynı öz yapmadığını söylemişti.

Bu arada, Fin kadınlar raks ederken ve öğür yaparken çektikleri videolarını içtimai iletişim araçları hesapları üzerinden “Sanna ile el birliği” etiketiyle paylaşarak Marin’e bindi olmuştu. Mavera yandan Marin, temaslı olduğu bire bir düzentileme arkadaşının Kovid-19 testinin artı çıkmasından gücük süre sonra kendisini izole etmesi gerekirken dışarıda bir gece geçirdiği amacıyla mabeyin ayında birlikte eleştirilerin hedefi olmuştu.



Share: