‘Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’ Bursa’da

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 21 Ağustos Münasebet haset düzenlenen sarrafiye töreniyle start alan ‘Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’nin Bursa etabı amacıyla gabi tadat başladı. İpek Yolu’nun serencam durağı olan 2022 Türk Dünyası Ekin Başkenti Bursa’ya dahi uğrayacak ralli amacıyla hazırlıklar tamamlandı.

İlk kez planlı ve kısaca 9100 kilometre etaba sahip ‘Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’, 3.5 hafta sürecek. 5 ülkeden 15 aracın katıldığı rallide 30 yarışçı bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Doğu Gün Batısı Dostluk ve Hazar Rallisi Derneği işbirliğinde düzenlenen arsıulusal organizasyona, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş., TÜVTÜRK, VDF, OPET, Bahtiyar Akümülatör üzere gurur ve firmalar bile destek veriyor.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Gül Ata Türbesi’nden bidayet kayran Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi, Şark Garp Dostluk ve Hazar Rallisi Derneği Başkanı Kıymetli Serin’in öncülüğünde Tuna Nehri’ni arkasından sırasıyla Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Balkanlar etabını tamamlayarak Türkiye’ye giriş yaptı.

22 Ağustos’ta Edirne’den methal özne ralli, 23-24 Ağustos İstanbul startının arkası sıra İpek Yolu’nun son durağı olan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’ya ulaşacak. Yarışmacılar, 25 Ağustos Perşembe günü Bursa startı amacıyla tarihi belediye binası önünde buluşacak.

Bursa Büyükşehir Şehremini Alinur Aktaş’ın karşılayacağı yarışmacılar, startın peşi sıra el haritalarıyla Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle, Abdal Düğürcük Fırını ve Zindan Husus Müzesi’ni turlayarak, Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’nin Bursa etabını tamamlayacak.

Yarışmacılar; daha sonra sırasıyla Eskişehir, Ankara, Tokat, Kalabalık, Trabzon, Rize ve Artvin’e varacak. İpek yolu rallisi, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Kazakistan ve Özbekistan’ın geçilmesi ile Kırgızistan’üstelik akıbet bulacak.

Güzergah üzerindeki ülkeler ile şehirlerin tarihi, kültürel, doğal ve turistik güzelliklerinin tanıtılmasının hedeflendiği harir yolu rallisi, 2022 Türk Dünyası Firez Başkenti Bursa’nın tanıtımına büyük yardım sunacak. Anne amacı kültürler arası iletişimi seçmek olan harir yolu rallisi ile yüzlerce gönüllü ekin elçisi kazanılmış olacak. – BURSA

Share: