TÜRES’ten aşevi ve lokantalara “fiyat belirleme” çağrısı

Tam Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, akıbet dönemde birçok emtia ve girdi fiyatlarında çöküntü yaşandığını ve dolardaki hareketliliğin durulduğunu belirterek, “Bu nedenle bütün restoran ve lokantalara ramazan ayına kadar bedel tespit çağrısında bulunuyoruz. Elkızı, enflasyonla mücadelede bütün beraber elimizi taşın altına koyalım.” dedi.

Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan Itimat Garanti Fonu (KGF) paketlerine teşekkür ederek, bu desteklerin hakikat çağ için haddinden fazla balaban olduğunu söyledi.

Kısa müddet önce yetkililerle görüşerek Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dolayısıyla ortaya çıkacak bayrılık tazminatı yükü amacıyla itimat tahsis edilmesini istek ettiklerini aktaran Bingöl, bu kapsamda KGF desteği sunulduğunu, işverenlerin yükünü hafifletecek paket üzere teşekkürname ettiklerini belirtti.

Bingöl, zincir ve yerel marketlerin denk saptama ve iskonto kampanyalarının diğer sektörlerde bile hayata geçmesi, enflasyonla mücadeleye yekpare işletmelerin destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Son dönemde birçok mal ve girdi fiyatında enkaz yaşandığını, dolardaki hareketliliğin durulduğunu, akaryakıt fiyatlarının düştüğünü, elektriğe aynı zam gelmeyeceğinin açıklandığını anlatan Bingöl, “Bu nedenle umum restoran ve lokantalara ramazan ayına büyüklüğünde değer saptama çağrısında bulunuyoruz. Elkızı, enflasyonla mücadelede hep beraber elimizi taşın altına koyalım.” diye niteleyerek konuştu.

Bingöl, ramazan ayının başlamasına tahminî 2,5 kamer kaldığını hatırlatarak, bu süreçte fiyatların artırılmamasının tüketicilere yönelik oylumlu benzeri bindi olacağını bile söyledi.

“İşletmelerde menüler kapılara asılmalı”

TÜRES Başkanı Bingöl, akıbet zamanlarda özellikle orta gelirlilere seslenme eden aşevi ve lokantalarda tüketicilerin şaşırtı fiyatlarla karşılaştığına dayalı şikayetler aldıklarını bildirdi.

“Ötede restoranlara gidenler filhakika fiyatların efdal olduğunu biliyor ancak alışılagelen işletmelerde de fahiş ve nahak yere fiyatlamaların yaşandığını duyuyoruz” diyen Bingöl, müşterilere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Bingöl, “Müşterilerin faziletli ve şaşırtı fiyatlarla karşılaşmamaları üzere işletmelere, ‘kapılarına menüleri asmaları’ çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda girişimlerimiz de olacak. Mevrut almaç oturmadan fiyatlara bakabilsin ve bilahare tıpkısı sürprizle karşılaşmasın.” şeklinde konuştu.

Share: