Turistler buz üzerinde süvari kızakla balkon amacıyla cevelan firmalarıyla Çıldır’a geliyor

Ardahan’ın Çıldır ilçesine sınırlanmış Akçakale köyü mevkisine mevrut turistler, buz kalınlığının ibik kesimlerinde 10 santimetreyi aştığı Çıldır Gölü üzerinde süvari kızakla gezip reviş yapıyor.

Ardahan- Kars illeri beyninde bulunan Çıldır Gölü’nün yüzeyi, akıbet günlerde faal olan antipatik hava zımnında büyük oranda dondu. Gölün, Akçakale mevkisindeki ağız kesimlerinde buz kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Gelgel sıcaklığının zaman normallerinin üzerinde seyretmesi zımnında geç donan göle, domestik ve yabancı turistler gelmeye bitmeme ediyor.

Tur firmalarıyla bölgeye gelerek gölün buzlu yüzeyine çıkan turistler, gidiş yapıp foto çektiriyor.

Süvari kızakla ayazlık heyecanı kıyılarda başladı

Buz kalınlığının daha çok seviyede olduğu yan kesimlerinde süvari kızakçılar da turistlere hizmet veriyor. Ziyaretçiler, atlı kızaklara binip gölün yüzeyinde hayat yapma imkanı buluyor.

Çıldır Şehremini Eksiksizlik Yakup Azizoğlu, buz konusunda çıkmak isteyenleri bölgeye beklediklerini söyledi.

Kıyı kesimlerde ferah ferah buzun konusunda çıkılabildiğini anlatım eden Azizoğlu, “Akıbet günlerde turistlerimiz gelmeye başladı. Bu nitelik artarak devam ediyor. Bir Nice cevelan ile domestik ve yabancı gezgin ağırladık. Temas gelen turist bizim üzere kıymetli. Sonuçta Çıldır ilçemizi ve gölümüzü tanıtmış oluyoruz.” diyerek konuştu.

“Son günlerde turlarla çokça sayıda gezgin geldi”

Atlı kızakçı Halas Kılıç üstelik gölün bu kış sezonunda geç donduğuna işaret etti.

Şu an buz kalınlığının 10 santimetrenin üzerinde olduğunu anlatan Tığ, “Akıbet günlerde turlarla haddinden fazla sayıda seyyah geldi. Daha de gelecek. Bunların süresince evcil ve ecnebi turistler mevcut. Bizim amacımız, buraya gelenlerin bahtiyar ayrılmalarını uydurmak.” dedi.

Ziyaretçilerden Gizem Cılız ise Çıldır Gölü’nü çok beğendiklerini belirterek, “Herkese kaynak ederiz. Buz üzerinde gezdik ve süvari kızağa bindik. Haddinden Fazla evire çevire tıpkı duygu.” ifadelerini kullandı.

Share: