Türkiye Barolar Birliği 37. Yalın Kat Mali Umumi Yerleşmiş, Çanakkale’de yapıldı

Türkiye Barolar Birliğinin 37. Çarpık Çurpuk Mali Genel Yerleşmiş, Çanakkale’birlikte gerçekleştirildi.

Kentteki bire bir otelde düzenlenen genel kurulda, tevakki etmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının peşi sıra sedir heyeti oluşturuldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Dirlik Sağkan, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin haddinden fazla eke benzeri site olduğunu söyledi.

Türkiye’nin istiklal mücadelesi meşalesinin Çanakkale’bile yakıldığını belirten Sağkan, “Şu dakika üstünde bulunduğumuz bu yerey, müstakil aynı yurt mücadelesi meşalesinin yakıldığı, Çanakkale zaferini kazandığımız topraklardır. Altında yatan gepegencecik vatan evlatlarının, torunları müstakil aynı ülkenin sabahına uyansınlar diyerek zat mevsimlerinden vazgeçtikleri topraklardır. Üzerinde bulunduğumuz bu yerey dönemin güçlülerinin ve yayılımcı sömürücülerinin ayrımsız olmayla, birlik olmayla başa çıkamadığı o tarihin sahnesidir.” dedi.

Avukatların sorunlarına değinen Sağkan, şiddete uğrayan ve öldürülen çığır mensuplarından bazılarını hatırlattı.

Hukukun üstünlüğünü gözeterek mesleklerini fail avukatların, hak savunucuları olduğunu vurgulayan Sağkan, şöyle konuştu:

“Bugün bizleri tıpkısı araya getiren bu manevi rabıta, pek koşullar altında bu ülkede kıpırdak seçkin yurttaş amacıyla hiçbir alt bölüm gözetmeksizin hukukun üstünlüğünü organizasyon ika arzusudur. Bu arzumuz bizi geçmişten bizi bugüne getiren yer büyük bağdır. Bu rabıta yeri geldiğinde canları pahasına hukukun üstünlüğü mücadelesinden çekinmeyen meslektaşlarımız ve baro başkanlarımızla kurulmuştur. Gözü dönmüş ayrımsız kötülüğün bizlerden sadece fiziksel adına ayırdığı Gümüşhane Barosu Başkanımız Avukat Ulvi Günday da Diyarbakır Barosu Başkanımız Avukat Tahir Murahhas üstelik zaman bu salonda bizimledir. Kendilerini istinkâf etmek, merbutiyet ve özlemle anıyorum.”

Basına vabeste bitmeme fail toplantıya baro başkanları, temsilcileri ve çokça sayıda avukat katıldı.

Share: