Türkiye Drone Şampiyonası üçüncü etabı Artvin’de başladı

TEKNOFEST kapsamında planlı Türkiye Drone Şampiyonası’nın üçüncü etabı Artvin’üstelik başladı.

Artvin Valiliği Kaledibi İskelesi Içtimai Tesisleri’nin bahçesinde düzenlenen yarışlara 12 ilden 19 lisanslı sporcu katıldı.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tecim AŞ’nin (STM) yürütücülüğünü yaptığı bökelik, 3 aşama ve bitiş yarışından oluşuyor.

İlk etabı Kastamonu’birlikte, ikinci etabı Sinop’ta gerçekleştirilen yarışların üçüncü etabının Artvin’dahi tamamlanmasının peşi sıra dereceye giren sporcuların katılımıyla 30-31 Ağustos’ta Samsun’üstelik Türkiye Drone Şampiyonası finali yapılacak.

Final yarışında geçmiş iki sırayı elde edecek sporcular, “TEKNOFEST 2022 World Drone Cup”ta Türkiye’yi külah etmeye hak kazanacak.

Yarışmaların evvel gününde tanzim turlarının arkası sıra sporcular, 15 kapıdan oluşan parkuru hatasız ve yer hızlı şekilde izafe etmek amacıyla müthiş savaşım etti.

Dereceye girecek sporcular, erte gerçekleştirilecek final yarışmaları böylecene belirlenecek.

Türkiye Albeni Sporları Yönetim Kurulu Üyesi ve TEKNOFEST Türkiye Drone Şampiyonası organizatörü Mehmet Öztekin, gazetecilere, yarışmaların düzenlendiği bölgelerde hem öğrencileri hem birlikte vatandaşları bu spora teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Öztekin, yarışlarda akıbet 16’ya kalanların Samsun’daki bitiş yarışmalarına katılacağını belirterek, “Finalde benzeri ve ikinci olan eşhas, 28 ülkeden 32 sporcunun katılımıyla yapılacak olan TEKNOFEST Acun Drone Şampiyonası’nda yarışacak.” dedi.

Yarışlara Adana’dan katılan Atakan Yasmık, TEKNOFEST Türkiye Drone Şampiyonası’nda serencam iki yıldır şampiyon olduğunu ifade etti.

Pilotların bu yarışlara yoğun bire bir antrenman sonrası katıldığını anlatan Yasmık, “Yarışmacılar droneleri kendileri yapıyor. Bunları uçurması yumruk çünkü çok hızlı gidiyorlar. O yüzden gümüşgöz tıpkısı egzersiz gerekiyor. Haddinden Fazla yetenekli pilotlar var. Yarışmada rakiplik ense seviyede. Üçüncü kadem olan Artvin’da bir numara kendisine bitiş etabı Samsun’a süzülmek, elan bilahare acun şampiyonasında ülkemizi belirtmek istiyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Milli sporcu Hüseyin Ablak da 8 yıldır drone pilotluğu yaptığını, Türkiye ve dünyada dereceleri olduğunu dile getirdi.

Türkiye’ye, İngiltere’den 5 birincilik getirdiğinin altını çizen Ablak, “Artvin’da üçüncü etaptayız. Kastamonu ve Sinop’u geride bıraktık. Orada Türkiye’nin yer hızlı yarışmacıları ile yarıştık. Eledik buraya geldik. Buradan bile Samsun’a bitiş etabına gideceğiz.” dedi

Yarışlara Osmaniye’den 12 yaşındaki oğluyla gelişigüzel katılan Fatih Güler, iki yıldır istekli olarak bu işle uğraştığını belirterek, “Ayrımsız zamanda bu işi oğlumla birlikte yapıyorum. Türkiye’deki yeryüzü güre pilotlardan birisi oluyor oğlum. Bu sene birlikte oğlum turnuvalara katıldı. Üç etaptır güzel gidiyor, darısı değişik turlara.” ifadelerini kullandı.

Gün boyu süren yarışmaları Artvin Valisi Yılmaz Zirve, İl Milli Terbiye Müdürü Fahri Acar, İl Bilgisizlik ve Spor Müdürü Mustafa Demirkıran, Artvin Mektep Çocuğu Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadettin Ateş bile izledi.



Share: