Türkiye şampiyonu olan sporcular, Aydın’ı gururlandırdı

Işıklı’ın yetiştirdiği sporculardan olan Öykü Ceylin Tekdal ve Koray Uygun, geçtiğimiz çevrim Bursa’da düzenlenen Turkcell Türkiye U16 Mağaza Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu kendisine Entelektüel’ı gururlandırdı.

Bursa’nın ocak sahipliğini yaptığı Turkcell Türkiye U16 Salon Şampiyonası gerçekleştirilen yarışların ardından sona erdi. 1-2 Gücük Ay tarihlerinde Bursa Osmangazi Atletizm Salonu’nda müthiş mücadeleye hayalet olan şampiyonada madalyalar sahiplerini buldu. Nazik heyecana hayal olan şampiyonaya kızlarda bin 152, erkeklerde ise bin 236 sporcu katıldı. Sporcular büyük benzeri cansiparane yeteneklerini sergilerken, şampiyonada Işıklı’ı entrika eden atlet Öykü Ceylin Tekdal ve Koray Uygun, 60 metre engelli kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Konu ile ait Ziyalı Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden ‘Aydınlı Türkiye Şampiyonları’ başlığıyla yapılan açıklamada, “58 ilden kestirmece bin 200 sporcunun katıldığı Türkiye Atletizm Mağaza Şampiyonası’nda sporcumuz Hikâye Ceylin Tekdal kızlarda U16 60 metre engelli branşında 8.81 ile Koray Akıllıca ise erkeklerde 8,08 derecesiyle Türkiye Şampiyonu adına bizleri gururlandırdı” denildi.

Şampiyonanın ilk gününde gerçekleştirilen Kızlar 60 metre kategorisinde Aydınlı sportmen Hikâye Ceylin Tekdal, bire bir saniye farkla birinciliği kaçırarak Türkiye ikincisi olmuştu. Sporcuların başarılarını kutlama fail Vazıh Cahillik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, gençlere başarılar diledi. – AYDIN

Share: