Türkiye’de sunma tafsilatlı tün Sinop’ta yaşanacak

Türkiye’de sunma teferruatlı şeb Sinop’ta yaşanacak

SİNOP – Acun üstünde Kuzey Yarımküre’de mütezayit ülkelerde 21 Aralık’ta sunma ayrıntılı şeb yaşanıyor. Kuzey Yarımküre’de mütezayit Türkiye’nin şehirlerine bakarak ise bildirme tafsilatlı geceye Sinop şehadet edecek.

Kış mevsiminin başlangıcı anlamına gelen Kış Dönencesi (Şita Gündönümü) etkisi olan ‘genişlik mufassal şeb’ bugün Yıldız Yarımküre’de artan ülkelerde yaşanıyor. Yıldız Yarımküre’de kalan Türkiye’de ise, ayrıksı şehirlere bakarak sunu tafsilatlı gündüzü Hatay, arz mufassal geceyi ise Sinop geçirecek.

Kış Gündönümü’nün Sinop’ta işlek dizge için iyicene ve rahat geçmesini dileyen Melih Kabataş, “Adamakıllı bire bir tün olacağını düşünüyorum. Yeni yıldan önce herkesin evire çevire dinlenebileceğini, bu gecenin herkese gani geleceğini düşünüyorum. Banal ve mutlu bire bir kent olan Sinop’ta böyle herkesin yaşayış bulabileceği dirlik meşgul bire bir geceleyin yaşayacağımıza inanıyorum” diye niteleyerek konuştu.

Üniversite kaliteli öğrencileri ise ilk kez Sinop’ta bildirme detaylı geceye tanık olacağını ifade ederek hararetli olduklarını dile getirdiler.

Share: