Türkiye’nin ilk ‘Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Uğraş ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi

Türkiye’nin evvel ‘Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Savaşım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi

OSMANİYE – Osmaniye’de ‘Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Iyileştirme Merkezi’nin Küçük Ay ayının böylece de açılacağını tamlayan Vali Erdinç Yılmaz,” Küçük Türkiye’de tıpkısı önce, kat sayı olacak emsal ayrımsız proje” dedi.

Türkiye’de aynı evvel olan yapımında sona yaklaşılan Osmaniye Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Savaş ve Eğitim Merkezi binasında Ilbay Dr. Erdinç Yılmayan incelemelerde bulundu. Ev ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Ateşli’dan icraat hakkında bilgelik düzlük Yılmaz, elan sonra kompleksi gezdi.

Merkezin 23 dönümlük yer içerisinde 2 bin 500 metrekare vabeste alanı ile tıpkı anda 50 kişiye hizmet verecek şekilde projelendirildiğini dile getiren İl Müdürü Ateşli, merkezde bireysel terapiler, kol terapileri, Esenlik Bakanlığı musaddak detoks programı, ferdî eğitimler, sülale eğitimleri, işlik çalışmaları, iz edindirmeye müteveccih eğitimler, konferanslar, güdeleme etkinlikleri ve sağaltım bahçelerinin kayran alacağını söyledi.

“Türkiye’de tıpkı önceki, örnek olacak benzeşim tıpkısı proje”

Hasanbeyli Kadınlara Müteveccih Bağımlılıkla Uğraş ve Eğitim Bilimi Merkezi’nin bitirilmek amacıyla olduğunu aktaran Ilbay Erdinç Yılmaz,” İnşallah en güdük sürede faaliyete geçmesi için gayret ediyoruz. Hasis Türkiye’de bir geçmiş, benzer olacak benzeşim benzeri proje” dedi.

Bağımlılıkla uğraş anlamında merkezde değme türlü imkanın hazırlandığına değinen Vali Yılmaz, merkezin tabi fertlerin bağımlılıktan kurtulması amacıyla yekpare aşamaların deli dolu ayrımsız şekilde sürdürülecek şekilde yapıldığına ilgi çekti.

Merkezin bağımlılıkla mücadelede cesim tıpkısı alengir üstleneceğini ve görev alacak personelin bağımlılıkla savaş konusunda hevesli ve içten boğuşmak isteyen personeller olacağının altını çizen Yılmayan “Metal ile uğraş anlamında hep alanlarda çalışmalarımızı sunu canlı şekilde sürdürüyoruz. Burası bile bize bu mücadelede çokça nazik yardım sağlayacak bir minval olacak. Ülkemize, Osmaniyemize hoş olmasını diliyorum” diye konuştu.

Merkezin merdiven yapılacak alanında birlikte incelemelerde kâin Ilbay Yılmayan, “Burası ser yapacağımız ve bir zamanda hayvancılıkla ilgilendiren mücahede yapacağımız alan. Bilcümle eklentileriyle beraber Türkiye’de bir önce, nüsha olacak bir proje. Bu projenin başarılı olacağına inanıyoruz, kat sayı olması açısından bile haddinden fazla nadir. Bilcümle alanlarıyla birlikte gücük ay ayının böylecene faaliyete eski olacak” ifadelerini kullandı.

Share: