Türksoy Umumi Sekreteri Melik Raev: “Türk Dünyası Ülkelerinin Toplantılarını Safranbolu’da Yapmayı Düşünüyoruz”

TUNAKAN YIDIRIM

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) aracılığıyla gelenekselleşen ressamlar buluşmasının 22’ncisi Karabük’ün UNESCO Mirası Listesi’ndeki ilçesi Safranbolu’de düzenleniyor. 10 Türkçe Cumhuriyet’ten 21 ressamın Safranbolu’nun tarihi mimarisini resmedeceği etkinlik amacıyla kente mevrut TÜRKSOY Umumi Sekreteri Hükümdar Raev, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile görüştü. Raev, Türk dünyası ülkelerinin kâh toplantılarını Safranbolu’üstelik yapmayı düşündüklerini belirtti.

TÜRKSOY vasıtasıyla 22.si planlı ressamlar buluşması, Safranbolu’de 10 Türkçe Cumhuriyet’ten 21 ressamın Safranbolu’yu resmetmesi ile devam ediyor. Aktiflik kapsamında Safranbolu’ya mevrut TÜRKSOY Umumi Sekreteri Melik Raev, Safranbolu Belediye Reisi Elif Köse ile birlikte ressamların çalışmalarını inceleyerek onlarla kardeş kardeş etti.

“SAFRANBOLU HEP RESSAMLAR İÇİN BÜYÜK BİR MALZEMEDİR”

Dünya’nın sunma ferah mahfazalı 20 şehrinden biri olan Safranbolu’nun UNESCO Acun Bırakıt listesinde olması sebebi ile TÜRKSOY toplantılarının bazılarının Safranbolu’birlikte yapılması yönünde düşünceleri olduğunu tamlayan Raev, şu açıklamayı yaptı:

“Türk Dünyası’nın beherglas ülkesinden ressamlar davet edilerek bu sene 22.sini düzenlediğimiz ressamlar buluşması gerçekleşiyor. Bu sene Acun Mirası Listesi’ndeki Safranbolu’bile yapıyoruz bu etkinliği ve onun kültürel ve tarihi zenginliği bütün ressamlar için nazik bire bir malzemedir. Türk Dünyası coğrafyasından gelen ressamlar buradaki eserleri tuvallerine yansıtacak ve tığ Türk Dünyası ressamlarının fırçalarından sâdır Safranbolu’nun kültürel mirasını Acun’ya tanıtacağız.”

“TÜRK DÜNYASI ÜLKELERİNİN TOPLANTILARINI SAFRANBOLU’DA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yaptığımız bu ressamlar buluşması Safranbolu Belediyesi ile yaptığımız ilk etkinliğimizdir. Başkanımızla görüştüğümüzde bu konulara değindik ve Safranbolu’da belediyemizle eskimemiş etkinlikler yapmayı dahi düşünüyoruz hem bu sene hem ati senelerde. Hele Safranbolu’nun Dünya Kültürel bırakıt listesinde olduğunu dikkate alarak, Türk Dünyası’nın diğer ülkelerinde dahi UNESCO Acun Miras listesinde olan şehirler ve belli bir yöreler vardır. Tığ o şehirlerin ve yörelerin yönetimlerinin, müze olan yönetimlerinin burada toplantısını yapmayı düşünüyoruz. Elif hanımla yaptığımız toplantıda bu konuyu ele aldık.”

“RESSAMLARIN BAKIŞ AÇILARINDAN SAFRANBOLU’NUN DEĞERLENDİRİLMESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Safranbolu Belediye Reisi Elif Köse ise TÜRKSOY 22. Ressamlar Buluşması’nın  Safranbolu’bile yapılmasından sevinme duyduğunu, bu nev organizasyonların Safranbolu’nun tanıtımı açısından çokça kebir olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“TÜRKSOY’a sınırlı 10 ülkeden 21 şanlı ressamı ağırlıyoruz, 2 sunum dahi bizim ülkemizden ressamımız var. Ressamlar sanatçı hararetli insanlar bağımlı ve Safranbolu’bile firez ve konferans şehri. Tığ onların fırçalarından çıkacak eserleri çokça düşkünlük ediyoruz, onların göz açılarından Safranbolu’nun değerlendirilmesi bizim için çokça makro.”

“TÜRKSOY’A BAĞLI DEVLETLERİN BİRTAKIM ETKİNLİKLERİNİ BUNDAN SONRASAFRANBOLUYA TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Padişah Raev ile yaptığı görüşmelere değinen Safranbolu Şehremini Elif Köse, “TÜRKSOY’a sadık devletlerin kimi etkinliklerini imdi Safranbolu’ya taşımayı düşünüyoruz. Safranbolu’nun hem tanıtımı hem da turizmi amacıyla çokça majör olduğunu düşünüyorum ego. Ayrıca bu etkinlikleri burada planladıkları amacıyla üstelik çokça teşekkürname ediyorum”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

TÜRK DEVLETLERİNDEN GELEN RESSAMLARIN ÇALIŞMALARINDAN DETAYLAR

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI ELİF KÖSE VE TÜRKSOY UMUMI SEKRETERİ HÜKÜMDAR RAEV’İN ÇALIŞMALARI İNCELEMESİ

TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ ŞEHRIYÂR RAEV’İN AÇIKLAMALARI VE AÇIKLAMALARININ TÜRKSOY AZERBAYCAN TEMSİLCİSİ ELÇİN GAFARLI TARAFINDAN ÇEVRİLMESİ

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI ELİF KÖSE’NİN AÇIKLAMALARI



Share: