Tutarak krizi nâkil zihnî defolu kestanecinin yardımına koştular

Eskişehir’birlikte bir kestane satıcısının tutarık krizi geçirmesinin peşi sıra yaşanan fenomen, vatandaşların, kasaba esnafın el birliği ve teavün duygularının iyicene bire bir örneği oldu. Zihnî özürlü da olan vatandaşın kriz geçirip yere düşmesinin arkası sıra koşanların kimisi önceki esenlik yardımı yapmaya çalıştı, kimi yere dağılan kestaneleri topladı, birtakımı keyif ekiplerini çağırıp bindi olmaya çalışırken, hastaneye kaldırılan kestanecinin tezgahını bir esnaf sahip artık, ailesini aradı.

Tezgahına erbap çıkıp dağılan kestaneleri topladılar

Eskişehir Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi Etibba Caddesi’nde kestane satıcılığı eden Cengiz Samurah, epilepsi krizi geçirerek bayıldı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar bayılan adamın yardımına koştu. Samurah yığılmış bir şekilde yerde yatarken yardıma mevrut çevre esnafı, kestane ahzetmek talip vatandaşlara bakım vererek tezgaha topluluk çıktı. Olay yerine mevrut 112 Müstacel Servis ekipleri önce müdahalenin arından Samurah’ı hastaneye kaldırdı. Baygınlık nâkil koca ambulansla hastaneye götürülürken çevredekilerin yere düşen kestaneleri toplamaya çalışması dikkatleri çekti.

“Biz elimizden geldiği kadar yardım yapmaya çalışıyoruz”

Sara hastası olan Cengiz Samurah iddiaya göre rastgele hafta genişlik beş altı 2 posta bayılıyor. Civarda pastanecilik özne Behçet Uluaşk, “Kestaneci arkadaşımız ilacını almadığı ant 3-4 günde ayrımsız bayılıyor. Sürekli adına merhem almadığını söylüyor. Onun üzere kendisini uyarıyoruz, ama ilaçlarını almıyor, yine içmiyor. Neden içmediğini kendisine irdelemek geçişsiz, sebebini bilmiyoruz. Buraya devamlı yerine ambulans geliyor. Yer esnafı kendisine biz dahi elimizden geldiğince üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Abim otama edilmiyor, tılsım verip serum bağlayıp ferasetsiz gönderiyorlar”

Yer esnafın telefonla olgun vermesi konusunda görüngü hesabına mevrut ve cankurtaran gittikten sonradan mekân esnaftan birinin benzeri süreliğine erbap çıktığı kestane tezgahının başına güzeşte ahi Özcan Samurah, abisinin 10 günde 3 posta bayıldığını ve bunun tekrarladığını tabir etti. Hastaneye müracaat ettiklerinde deva yazıp dümbelek gönderildiklerini tamlayan Samurah, “Abim bir tane başına mütezayit aynı kayırıcı, kendisi zihnî özürlü ve tutarga rahatsızlığı var. Benim 14 yıllık delik hayatım var, güneş tacı virüsü sebebiyle izne çıktım. Kendisi bir tane başına kalıyor, sonsuz bayılıyor ve aklı ermediği amacıyla gidip tedavi olamıyor. Bayıldığı için buradaki işini yapamamaktadır. Çevredeki insanlar üstelik dahil tutmak üzere cümle onun bayıldığını görüyor. Biz bunu ifade kendisine kanıtlayamıyoruz, ilaçların yarar vermediğini anlatamıyoruz. İlaçlar kâr vermiyor. Epilepsi, ilaçlar kullanılsa birlikte tekrarlayabilen benzeri hastalık. Bu eş defolu olduğu için kendisini tedavi ettiremiyor ve tahakküm durumda olduğumuz için benim bile elimden bire bir madde gelmiyor. Hastane görevlileri hiçbir şekilde havari olmuyor. Demincek havari olan insanlara metanetli benzeri şey diyemeyiz, sonuçta burası Etibba Caddesi yani cıvıl cıvıl aynı düz. İnsanların şu gördükleri manzarayı anlatması de bizim üzere yeterlidir. Bu işin masraflarla alakası yok, hastanenin hiçbir şeyle ilgilendiğini görmedik. Biz onun otama edilmesini, hastaneye yatırılıp iyileştirilmesini istiyoruz. Hastaneye yatırmıyorlar, hemen derman yazıp gönderiyorlar. Bu adam 10 günde 2-3 kat bayılıyor ve bu tekrarlıyor. Ego buna 2 buçuk senedir şahidim. Evgin kayıtlarına bakıldığı takdirde birçok gere geldiğine dayalı istatistik çıkacaktır. Serumu takıp, tılsım verip vurdumduymaz gönderiyorlar, birazdan yeniden aynı şeyi yapacaklar” şeklinde konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: