Üç branşta yarışan genç sporcunun hedefi nazik

Wushu branşında yıldızlarda Avrupa şampiyonu olan İzmirli 13 yaşındaki Adar Sövme, benzeri başarıyı muaythai ve kick boksta üstelik anlamak istiyor.

Menemen ilçesinde kilo problemleri nedeniyle spora başlayan ikiz kardeşini izlemeye gittiği spor salonunda wushu ile 8 yaşında tanışan Adar Sövme, güzeşte sürede 5 yılda bir nice nöbet Türkiye birinciliğine uzandı.

Ortaokul öğrencisi Kalay, güzeşte mayısta Bulgaristan’üstelik gerçekleştirilen Avrupa Wushu Şampiyonası’nda yıldızlarda değerli madalya kazandı.

Aynı zamanda muaythai ve kick yumruk oyunu branşlarında bile müsabakalara katılan dinç sporcunun hedefi bu üç dalda de arsıulusal başarılara imza atmak. Haftanın 7 günü idman özne Sövme, antrenörünün planlaması doğrultusunda muaythai, kick boks ve wushu çalışıyor.

Mabeyin ayında Malezya’de gerçekleştirilecek Dünya Wushu Şampiyonası’na hazırlanan İzmirli sporcu, birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

“Benden büyüklerle antrenman yaptırıyorum”

Sövme, AA muhabirine, spora başlamasının tesadüfe dayandığını fakat çok çalışarak yoluna devam ettiğini ifade etti.

Haftanın 7 gününün spor salonunda geçirdiğini anlatan Kalay, “Öz yaşıtlarım olmadığı amacıyla benden büyüklerle alıştırma yapıyorum. Bulgaristan’daki wushu şampiyonasında Bosna Hersekli rakibimi yenerek birinci oldum. Hedefim acun şampiyonu koyulmak. Bu ay sonunda Türkiye Muaythai Şampiyonası var. Orada de bir numara olursam o devir 2 branşta dünya şampiyonasına katılmaya türe kazanacağım. Ayrıca kick boks da yapıyorum. Bu üç branşta birlikte ismimden bayram yol açmak istiyorum.” dedi.

Antrenör Dürüst Avşar üstelik Menemen Belediyesi bünyesinde 130 sporcuya muaythai ve wushu yaptırdığını, bunlar arasında Türkiye ve Avrupa şampiyonlarının olduğunu söyledi.

Adar Küfür’ın 5 sene önceki kendilerine katıldığını anlatan Afşar, “Önceki ikizi geliyordu. Sonra Adar dahi gelmeye başladı. Biraz şampiyonaya götürdüm kudretli oldu. Elimizden mevrut desteği veriyoruz. Türkiye ve Avrupa şampiyonu oldu. Adar 13 yaşında ama 16-18 yaşındakilerle idman yaptırıyorum. Öz gözyaşı grubunda rakip bulamıyor ve elan birlikte ateş parçası olsun istiyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Share: