Ücretsiz yemek imkanından 31 bin öğrenci yararlanıyor

Ordu’da 31 bin öğrenci Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz aşındırmak hizmetinden yararlanıyor.

İl Milli Yetişek Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, AA muhabirine, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en gani şekilde tamamlamaları için zinde beslenmenin kebir olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda ücretsiz yemek hizmetinin mefret ayrımsız bindi programı olduğunu tamlayan Vargeloğlu, kentte 19 ilçede taşımalı yetişek kapsamında 25 bin, pansiyonlu okullarda 5 bin ve ekol öncesinde 1000 görünmek üzere toplamda 31 bin öğrencinin bu imkandan faydalandığını ifade etti.

Vargeloğlu, öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında tıpkı sefer, pansiyonlarda ise sabahleyin, meridyen düzlemi, vuzuh ve akşam defa başlamak üzere toplamda 4 kez kemirmek hizmeti aldığını kaydetti.

Milli Terbiye Bakanlığının öğrencilere sağladığı ücretsiz yemeklerin çığır liseleri, pansiyon okulları ile öğretmenevleri eliyle hazırlandığını aktaran Vargeloğlu, şöyle konuştu:

“Hazırlanan bu yemekler besin mühendisleri eşliğinde alanında eksper öğretmenlerimiz vasıtasıyla hijyenik ortamlarda hazırlanmaktadır. Lazım numuneler alınarak ve denetimler eskiden yapılarak bu yemekler öğrencilerimize sunulmaktadır. Bu dahi ilimizde çokça şişman memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu konuda emeği geçenlere teşekkürname ediyorum.”

Uygulamadan yararlanan öğrenciler birlikte memnuniyetlerini dile getirdi.

Share: