Uğraşı için başladı, güvercin çiftliği kurdu

Denizli’birlikte küçüklükten bu yanda hobi namına baktıktan sonradan zamanının tıpkısı çoğunu ayırdığı hakikat güvercinlerini emeklilikle gelişigüzel çarpan Mahmut Çelikbaş, evinin birlikte çiftlik kurdu.

Denizli’nin Çal ilçesinde hararetli 53 yaşındaki Mahmut Çelikbaş, çocukluğundan beri uğraşı yerine baktığı güvercinlerine alın ilgisini temas güzeşte dönüş artırarak, tekaütlük gününü bekledi. 2 sene önce zor olan Çelikbaş, hayalini kurduğu hakikat güvercinleri yemlemek üzere kom kurmaya karar verdi. İlk etapta birkaç sayıyla güvercinlerini yetiştiren Çelikbaş, pandemiyi birlikte vesile bilerek kulübe sayılarını artırıp ayrımlı illerden getirdiği güvercinleri büyültmeye başladı. Akbaş, caygın, melez, yarışma postası, taklacı ve bezek güvercini kabil çeşitli nesep güvercinleri olan Çelikbaş, elindeki güvercin sayısını 800’e çıkardı. Güvercinlerine adeta çocuğu üzere vekil ve eğiten Çelikbaş, oluşan görsel güzellikle bir haddinden fazla vatandaşında dikkatini çekmeyin başardı.

Bakımlarını yegâne başına yapıyor

Evinin bahçesine kurduğu kulübelerin yanında farklı yerlere üstelik güvercinlerini bırakarak işlerini büyükten Çelikbaş, arz haddinden fazla ise çocuk misafirlerini ağırlıyor. Güvercinlerin yanına giden torunlar doyasıya espas geçirerek eğlenirken, bir yandan ise ışık çektirmeyi boşlama etmiyor. Elinde kâin bire bir haddinden fazla güvercini hediye de fail Çalikbaş, bakımlarını ise hiç aksatmıyor. Az Daha gününün tamamını güvercinlerine harcayan Çelikbaş, kimseden yardım almayarak işini seve seve yapıyor. Gelişigüzel güzeşte çevrim sayıyı artıran ve çiftliğini elan da büyültecek olan Çelikbaş, bu sevgisinin önüne geçemediğini belirtti.

“Güvercinlere benzemek hiç yumruk olmuyor”

Pandeminin kendisini daha birlikte çok etkilediğini ve bu sayede hobisinin çokça elan üzerine gittiğini tabir fail Çalikbaş, “Ego kuşçuluğa 7 yaşında başladım, o yaştan beri bu işi yapıyorum. O antlaşma ki kuşlarımızla güncel kuşlarımız farklı. Devir geçtikçe kuşlarımızın kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi baya çok kuşum var. Çocukluğumuzda 10-15 taneydi, deminden 700-800 kesim var. Zahmetli olduktan sonradan az buçuk henüz özenerek yapıyorum. Çatlak olduktan sonraları güvercinlere çalmak tek print olmuyor. Ayrımsız zamanda bunlarla birlikte geçenek geçiyorum. Güvercinlerle pandemi sürecinde çıktı beraber olduk. Ben burada kuşlarımın yanında zamanımı daha pir geçirdi. Komşular çoluk çocuklarını getiriyor buraya ve güvercinlerimi seviyorlar. Burada çatlak geçirdikleri amacıyla onlarda bahtiyar oluyor” dedi. – DENİZLİ



Share: