UKRAYNALI ÇİFTİN OTOMOBİLDE BIRAKTIĞI KAPIK, HAVASIZLIKTAN ÖLDÜ

EDİRNE’üstelik Ukraynalı Vitaly Krasnolutsky ve eşinin ara sınav işlemleri amacıyla Bulgaristan Başkonsolosluğu’na giderken park ettikleri otomobillerinin ortamında bıraktıkları 2 köpek, 37 dereceyi bulan sıcaklıkta aracın süresince havasızlık ve sıcaktan baygınlık geçirdi. Polis ve itfaiye ekiplerinin aracın camını kırarak çıkardıkları köpeklerden ‘Elvis’ isimli kapik, kısaca 1 saat süren müdahaleye rağmen öldü.

Ukraynalı Vitaly Krasnolutsky, eşi ile birlikte BT 5766 BX plakalı otomobili süresince 2 köpeğiyle alay malay Atatürk Bulvarı üzerinde otopark ederek, vize işlemleri için Bulgaristan Başkonsolosluğu’na gitti. Albeni sıcaklığının 37 mertebe olduğu Edirne’üstelik, otopark edilen otomobilin süresince kapik havlama seslerini duyan yakınlarda bulunanlar, hayvanların sıcaktan ve havasızlıktan ödemek amacıyla olduğunu gördü. Zat imkanları ile otomobilin kapılarını açıp köpekleri çıkaramayanlar, 112 Ivedi Çağrı Merkezi’ne arayarak durumu bildirdi. İhbar konusunda bölgeye polis güçleri ve itfaiye ekipleri gönderme edildi. Ekipler köpekleri yetişmek için aracın camını kırdı. O tam

Vitaly Krasnolutsky ile birlikte gelip, köpeklerinin durumunu görünce nazik ürkü yaşadı. Çiftin anahtarı otomobilin içre unuttuklarının belirlenmesi konusunda ekipler camlarını kırıp köpekleri yığılmış halde çıkardı.

KÖPEĞİNE 1 SAAT BOYUNCA KALP MASAJI VE SUNİ TENEFFÜS YAPILDI

Köpeklerden tepki vermediği muhtemelen Staffordshire Bull Terrier cinsi Elvis isimli köpeğe itfaiye aracı ekiplerince müdahale edilmeye başlandı. Vitaly Krasnolutsky, müdahaleye yanıt vermeyen köpeği Elvis’e tahminî 1 saat boyunca ihtisas masajı ve takma solunum uyguladı. Fenomen yerine çağrılan belediye veteriner hekimleri beklenirken, itfaiye ekipleri üstelik Krasnolutsky’e arkalama etti. Kısaca 1 saatlik bekleyişin peşi sıra olay adına Edirne Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri geldi. Ekipler, köpeğin öldüğünü belirlerken Krasnolustsky çifti iri tartı yaşadı. Vitaly Krasnolustsky ve eşi hayatta kalan ayrıksı köpeklerine sarılarak birbirlerini teselli etti.

‘1 SAATTİR VETERİNER BEKLENİYOR’

Köpeğin durumunu görünce haddinden fazla üzüldüklerini söyleyen Beyhan Gülal, “Sabah bir şeyi yoktu köpeklerin, burada hayvanlarını gezdirdiler. Sonrasında köpeklerini bırakıp konsolosluğa gittiler. Sabahleyin 9 gibi gelmişlerdi, o saatten beri zooloji bu şekilde. Tığ birlikte görünce dayanamadık çok üzüldük. Bizim de köpeğimiz var, onlar enik gibi. Veterinerin geç gelişi kabul edilebilir kabil değil, 1 saattir baytar bekleniyordu burada” dedi.

Hatice Gülal de kendilerinin birlikte köpekleri olduğunu belirterek, “Haddinden Fazla üzüldüm, benim de tıpkı köpeğim var. Onlar bizim evladımız gibi. Amma hakeza dahi benzeri baytarlık sistemi gayrimümkün. 1 saati eski baytar aranalı, eskimemiş geldiler. Eğer benim hayvanım olsaydı veterineri dövebilirdim. 1 saati geçti ve baytar gelmedi” diyerek konuştu.

‘ARACIN KAPISINI AÇMAK İÇİN ÇOKÇA UĞRAŞTIK’

Bölgede esnaflık işleyen İsmail Artamacı ise köpeğin ölmesinden âlem çok üzüldüklerini anlatım etti. Artamacı, “Burada esnafım. Sabahleyin gördüm aracı, camları haddinden fazla az açıktı. Hayvanlar içerisindeydi, havlıyorlardı. 1-2 saat sonra sahipleri gelip aracı çalıştırıp klimayı açmışlar. Elan sonraları buradaki ayrımsız esnaf arabada hayvanın boğazının sıkışıp ağzından salyaların aktığını görmüş. Bilahare polise ve itfaiyeye fen verdiler. Çevirici yabancı tabiiyetli olduğu için da print ulaştılar. Biz bu sırada bayağı uğraştık aracın kapısını açabilmek üzere. Üste camı kıracaktık amma polis cevaz vermedi. Haddinden Fazla üzüldük çünkü o dahi ayrımsız fert” ifadelerini kullandı.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köpek sahibi Vitaly Krasnolutsky’e köpeğine eziyet etmek suçundan prosedür başlattı.



Share: