Ukraynalı çiftin otomobilde bıraktığı köpeklerden biri, havasızlıktan öldü

EDİRNE’dahi Ukraynalı çiftin otomobilde bıraktığı, havasızlıktan hareketsiz mütezayit 2 kapik, ekipler vasıtasıyla aracın camı kırılarak çıkarıldı. Köpeklerden biri ölürken, çift iri tartı yaşadı. Çevredekiler, veterinerin geç geldiğini söyleyerek reaksiyon gösterdi.

Ukraynalı Vitaly Krasnolutsky, içinde 2 köpeğinin bulunduğu BT 5766 BX plakalı otomobilini Atatürk Bulvarı’na park edip, vize işlemleri için Bulgaristan Başkonsolosluğu’na gitti. Gelgel sıcaklığının 37 derece olduğu Edirne’da, çevredekiler durağan kalan köpekleri ayırt edince 112 Evgin Çağrı Merkezi’nden müzaheret istedi. İhbarla bölgeye polis güçleri ve itfaiye aracı ekipleri irsal edildi.

1 SAAT MÜDAHALE ETTİ, KURTARILAMADIBu sırada Vitaly Krasnolutsky ile eşi üstelik olay hesabına geldi. Çiftin anahtarı otomobilde unuttukları fark edilince ekipler, aracın camlarını kırarak köpekleri çıkardı. Ekipler, Staffordshire Bull Terrier cinsi ‘Elvis’ isimli köpeğe engelleme etti. Tepki vermeyen ‘Elvis’e, sahibi üstelik 1 saat duygu mesajı ve eğreti teneffüs yaptı. Bölgeye gelen Edirne Belediyesi Baytar Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, köpeğin öldüğünü belirledi. Koşa iri çeki yaşarken, çevredekiler veterinerin geç gelmesine aksülamel gösterdi. Vitaly Krasnolustsky ve eşinin bir müddet özge köpeklerine sarıldıkları görüldü.1 SAATTİR VETERİNER BEKLENİYOR’Köpeğin durumunu görünce haddinden fazla üzüldüklerini söyleyen Beyhan Gülal, “Köpeklerin sabahleyin ayrımsız şeyi yoktu. Burada hayvanlarını gezdirdiler. Elan sonra köpeklerini bırakıp, konsolosluğa gittiler. Sabah 9 kabil gelmişlerdi; o saatten beri bu şekilde zooloji. Tığ birlikte görünce dayanamadık, çokça üzüldük. Bizim de köpeğimiz var; onlar bala kadar. Veterinerin geç gelişi kabul edilebilir gibi değil; 1 saattir bekleniyordu” dedi.Hatice Gülal de kendilerinin birlikte köpekleri olduğunu belirterek, “Çokça üzüldüm, benim da aynı köpeğim var. Onlar bizim evladımız kabilinden. Ama böyle bile bir veterinerlik sistemi gayrimümkün. 1 saati esbak aranalı, veteriner eskimemiş geldi. Eğer benim hayvanım olsaydı; veterineri dövebilirdim. 1 saati geçti ve baytar gelmedi” diyerek konuştu. ‘ARACIN KAPISINI FETHETMEK İÇİN HADDINDEN FAZLA UĞRAŞTIK’ Bölgede esnaflık özne İsmail Artamacı ise “Uzlaştırıcı sabahleyin gördüm, camları çok bir iki açıktı. Zooloji içerisindeydi, havlıyorlardı. 1-2 saat sonraları sahipleri gelip, uzlaştırıcı çalıştırıp klimayı açmışlar. Elan sonraları buradaki tıpkı esnaf, arabada hayvanın boğazının sıkışıp, ağzından salyaların aktığını görmüş. Sonra polise ve itfaiyeye bilim verdiler. Çevirici ecnebi tabiiyetli olduğu amacıyla da yumruk ulaştılar. Bu sırada aracın kapısını açabilmek için amiyane uğraştık. Hatta camı kıracaktık amma polis güçleri cevaz vermedi. Çokça üzüldük, çünkü o de bir can” ifadelerini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise köpeklerin sahibi Vitaly Krasnolutsky karşı ‘köpeğine azap etmek’ suçundan işlem başlattı.

Share: