Ukraynalılar, ülkelerinin Bağımsızlık Günü’nde milli marşlarını okudu

Ukrayna’nın 31. Istiklal Günü’nde Kocaeli’bile işlek Ukraynalılar milli marşlarını okudu. Türkiye’ye yardımları için teşekkür eden Kocaeli Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Sola, “Türk hükümeti ve vatandaşları kapısını bize bütün bariz bıraktı. Gâh Türk vatandaşlar beni arayarak, abes evleri olduğunu ve istersek elde etmek amacıyla verebileceklerini söylüyorlar. Türk insanı güvenilmez. Ego inanıyorum, Türkiye ve Ukrayna ahi ülkelerdir” dedi.

Ukrayna, Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığının 31. sene dönümü olan Bağımsızlık Haset’nü kutluyor. Kocaeli’de üstelik Ukraynalılar benzeri araya gelerek, milli marşlarını okudu. Benzeri zamanda online düzenlenen etkinliğe 55 ülkeden Ukraynalı katıldı. Ukraynalılar, irtibat ve el birliği mesajı vererek, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bitmesini murat etti.

“6 aydır devam eden savaşa aksülamel koparmak için toplandık”

Kocaeli Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Sola, “Bizim derneğimiz april ayında kuruldu. Biz elhak hep ilişki içindeydik ancak cenk sebebiyle resmi adına Kocaeli’dahi de cemiyet kurduk. Bugün 24 Ağustos Ukrayna Istiklal Günü. Bugüne hususi eksiksiz dünyada Ukrayna milli marşı söylenecek. Bu dünya rekoru olarak belirlendi. Bu etkinliğe bire bir anda 55 ülkeden 5 bin 100 Ukraynalı katıldı. Ukrayna’da maatteessüf çarpışma devam ediyor. Zaman hem istiklal günümüzü tebrik etmek hem bile 6 aydır bitmeme eden savaşa tepki görmek için toplandık” dedi.

“Türkiye ve Ukrayna ahi ülkelerdir”

Kocaeli’nin yanında İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya’bile dahi aktiflik olduğunu belirten Başkan Sola, “Online adına 55 ülkeden iletişim halindeyiz. Online adına herkes birbirine bindi mesajı verdi ve bağımsızlığımızı kutladık. Türkiye hükümetine ve vatandaşlarına bize verdiği bindi için teşekkür ediyoruz. Şita aylarında haddinden fazla aşkın yardım topladık. Türk vatandaşları olmadan bu kadar yardımı toplayamazdık. Resmi kendisine sığınmacı durumu car edilmedi ama gene dahi Türk hükümeti ve vatandaşları kapısını bize hep açıkça bıraktı. Gâh Türk vatandaşlar beni arayarak, abes evleri olduğunu ve istersek kaplamak için verebileceklerini söylüyorlar. Türk insanı inanılmaz. Ben inanıyorum, Türkiye ve Ukrayna ahi ülkelerdir. Şu an Türkiye şüphesiz bizim baskı durumumuzda yanımızda oluyorsa biz birlikte sizin print durumunuzda yanınızda oluruz” diye niteleyerek konuştu.

“Bağımsızlığımızı kutluyoruz amma insanlarımız bibi ölüyor”

8 senedir Kocaeli’üstelik yaşadığını belirten Marina Kodalak, “Maalesef 6 aydır uğraş bitmeme ediyor ve tek bitmedi. Bağımsızlığımızı kutluyoruz amma insanlarımız hala ölüyor. Onlar bizim üzere savaşıyor. Umarım gücük sürede yeniden zaferimizi kutlayacağız. Savaştan ortalık buraya mevrut vatandaşlarımız var ve burada yaşıyorlar. Bu sebeple Türkiye’ye teşekkürname ediyoruz. Türkiye bize bire bir şekilde arkalama etti, teşekkürname ediyoruz” şeklinde konuştu. – KOCAELİ

Share: