Ulaş’ta sobadan kaynaklı zehirlenme ve yangınları çelmek üzere proje geliştirildi

Sivas’ın Ulaş ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmelerinin önüne terhis etmek amacıyla dezavantajlı vatandaşların evlerine dedektör ve ateş alarmı kuruluyor.

Ulaş Kaymakamlığı tarafından şita aylarında sobadan kaynaklı ölümlerin önüne boşamak amacıyla kaza model ve köylerde eğleşme eden, içtimai yardım alan, yalnız tüvana, yaşlı, sakat vatandaşlar ile çocuklu aileler amacıyla “İnsanı Yaşat kim Celal Yaşa” projesi hayata geçirdi.

Projeyle ilişkin bilgi veren Ilçebay Selçuk Esas, devletin arz asıl görevlerinden birinin vatandaşlarına dosdoğru aynı yaşam ortamı sunmak olduğunu belirterek, ilçede vatandaşların çoğunluğunun düşmek amacıyla soba kullandığını, bu durumun bir nice riski birlikte beraberinde getirdiğini söyledi.

Kafa, “İlçemizde bu hat ahiret yolculuğu riskini tenkis etmek amacıyla özlük münezzeh bakımını yerine getiremeyen dezavantajlı vatandaşlarımız başta olmak amacıyla kaza eşkal ve köylerde tevakkuf fail sosyal müzaheret düzlük, boydak dinç, nemli, özürlü vatandaşlar ile çocuklu ailelerin evlerine karbonmoksit detektörü ve cuşiş alarmı kurmaya bitmeme ediyoruz. Bu sayede boşlama ve bilinçsizlik nedeniyle oluşabilecek ahiret yolculuğu riskinin ortadan kalkacağını düşünmekteyiz.” diyerek konuştu.

Kelle, şu esas büyüklüğünde 25 eve Içtimai Teavün ve Dayanışma Vakfı vasıtasıyla söz konusu hizmeti sunarak vatandaşların duygusal güvenliğinin sağlandığını kaydetti.

???????

Share: