Ülke Partisi Lideri İnce’den seçme gecesi iddialarına cevap

Ülke Partisi Umumi Başkanı Aşure Ayı İnce, TELE1 Genel Nişane Yönetmeni Merdan Volkan’ın ‘seçme gecesi’ iddialarına ilişik, “Şu anda CHP Takım Başkanvekili Engin Altay, Bilecik Mebus Yaşar Tüzün, Bolu Belediye Reisi Tanju Özcan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yanımdaydı. O gece yanımda olup rahmetlik olanlar var, ayrıksı rüfeka var, 50-60 yaşama bilcümle birlikteyiz. Ego anlattım, inanmıyorsunuz. Bu arkadaşlarla beraber beni kanalına kazanç Merdan” dedi.

Yurt Partisi Umumi Başkanı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde matbuat toplantısı düzenledi. İnce’nin gündeminde TELE1 Genel Im Yönetmeni Merdan Volkan ile ortada sabık ‘intihap gecesi’ tartışmasında ortaya atılmış iddialar ve Marmara depremi yer aldı. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde çokça balaban teessürat yaşandığını anımsatan İnce, “O balaban felaketi şahsen muammer, akrabalarını, arkadaşlarını, öğrencilerini kaybetmiş birisi olarak kaybettiklerimize Cenabıhak’tan yağmur diliyorum, tekrar başsağlığı diliyorum. O günden bu yana haddinden fazla nutuklar atıldı, genelgeler yayınlandı, çokça yönetmelikler çıkarıldı, çok konuşuldu ama binalarımız ne eyvah kim yenilenmedi. Üzülerek söylüyorum kim bire bir şişman felaketle bibi alın karşıyayız. Allah milletimizi daha iri felaketlerden korusun” ifadelerini kullandı.

“Bu arkadaşlarla beni kanalına çıkar Merdan”

24 Haziran 2018 seçimlerinde intihap gecesi serbest olmadığını söyleyen İnce, “Şu anda CHP Kol Başkanvekili Engin Altay, Bilecik Mebus Yaşar Tüzün, Bolu Şehremini Tanju Özcan, Büyükçekmece Şehremini Hasan Akgün yanımdaydı. O geceleyin yanımda olup merhum olanlar var, ayrıksı arkadaşlar var, 50-60 emanet hep birlikteyiz. Ego anlattım, inanmıyorsunuz. Bu arkadaşlarla bu arada beni kanalına kazanç Merdan. Merdane kabilinden dolaşım. İki dakika dilaver ol, çağır bu arkadaşları. Bak bunlar CHP’de politika yapıyor. Beraber sen dahi gel, seçme gecesi neredeymişim bu arada açıklayalım. Ego varım, sen bunu yapabilir misin? Sen bunu yapamazsın, korkarsın, patronun parayı kerki. Bu arkadaşları bile çağır. Değişik medya kuruluşlarına sesleniyorum; Merdan bunu yapamaz, siz Merdan’ı dahi çağırın, CHP milletvekillerini üstelik çağırın, beni dahi çağırın seçim gecesini konuşalım” diye konuştu.

“Belediyelerden aldığın paraları üstelik sormayacağım saraka veriyorum”

Aşure Ayı İnce, kendisinin korkusu olmadığını belirterek, “Gazeteciliğin temeli karşılık hakkına imtina etmek göstermektir. Kanalını açıyorsun, o kanalı lacerem kurduğunu üstelik biliyorum. Sen aylıklı bir adamsın. Vallahi sormayacağım bunları küçümseme. Belediyelerden aldığın paraları de sormayacağım bayram veriyorum. Çağır Engin Altay’ı, Yaşar Tüzün’ü, Tanju Özcan’ı, Hasan Akgün’ü seçme gecesini konuşalım. Hezel veriyorum belediyelerden aldığın paraları dahi sormayacağım. Bana soru soruyor amma ben derdimi anlatamıyorum. Saydırıyor bana ama bana vadi vermiyor. Hakeza gazetecilik olur mu” açıklamalarında bulundu.

“Bire Bir kanala ayda 600 bin Türk lirası veriyorlar”

Benzeri gazetecinin “Ara Sıra gazetecilerin muhalefetteki partilerden maaş aldığını söylediniz. İsimleri ve belediyeleri açıklayacak mısınız?” sorusu üstüne ise İnce, “Mahiye aldıklarını hepimiz biliyoruz. Enerjik yayınlarını veriyoruz, bunun karşılığında ecir alıyoruz diyorlar. Tarifesi var. tek belediyeyi açıkladım, hemen kolaylıkla bütünü yatırıyor. Umumi merkezleri üstelik yatırıyor. Hatta aynı kanala ayda 600 bin Türk lirası veriyorlar” dedi. – ANKARA



Share: