Ultra maraton yüzücüsü Bengisu, Manş Denizi’nden sonra Catalina Kanalı amacıyla hazır

İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni üçüncü ve yeryüzü aceleci geçen Türk kadını ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, demin dahi ABD’deki genişlik pek parkurlardan Catalina Kanalı’nı tevdi etmek amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Bala yaşta tanıştığı yüzme sporuna tutkuyla bağlanan ve Örtüsüz Akarsu Milli Takımı’nda birçok uluslararası yarışmada Türkiye’yi künde edip dereceler elde fail 26 yaşındaki Bengisu Avcı, 3 Ağustos 2018’üstelik İngiltere ve Fransa arasındaki 36 kilometrelik Manş Denizi etabını 11 saat 29 dakika ile geçerek elan önce 1979’dahi tıpkı etabı 15 saat 47 dakikada yüzen önceki Türk kadını olan Nesrin Olgun Arslan’ın derecesini geride bırakıp genişlik çabuk güzeşte Türk kadını olmuştu.

Manş Denizi’ni solo adına sunu gelişmemiş sürede güzeşte Türk kadını olan Bengisu Cebbar, Muğla’nın Marmaris ilçesinde sonuç antrenmanlarıyla yeni hedefi Catalina Kanalı’nı sabık önceki Türk kadını oluşmak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Gece soğuğu, büyük dalgalar, akıntılarla mücadele etmek amacıyla tarih ve akşam müteharrik Bengisu, takatli Catalina Kanalı’nı sarkıtmak amacıyla 28 Ağustos’ta ABD’ye gidecek.

Bengisu Avcı, 5 Eylül’ü 6 Ilkgüz’e bağlayan akşam ABD’de Catalina Adası ile Los Angeles’i bağlayan 34 kilometrelik Catalina Kanalı’nı geçerse Türk bayrağı açacak.

Sonuç antrenmanlarını Marmaris’te mütemmim Bengisu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ultra maraton yüzücüsü olmasında arz nazik payın Marmaris’te tanıştığı Aquamasters Yüzme şampiyonaları olduğunu söyledi.

Havuz yarışlarından küşade su yüzmeye yöneldiğini ve güdük süre içre kemiksiz su milli takımına girdiğini dile getiren Bengisu Orion, namına 4 sene önce Oceans 7 (Okyanuslardaki 7 mukavemetli çizgi) parkurlarını murat koyduğunu kaydetti.

Bengisu, Dünya Münhal Akarsu Komitesi tarafından lokalize okyanuslarda kâin dünyanın bildirme sağlam 7 kemiksiz akarsu yüzme parkurunun ilki Manş Denizi’ni 2018 yılında geçtiğini hatırlatarak, şöyle bitmeme etti:

“Dünyanın sunu mukavim 7 vazıh su yüzme parkurunu bitiren evvel Türk kadını atılmak istiyorum. Araya müstevli girince biraz umudumu kaybetmeye başlamıştım. Bana mümin insanlar sebebiyle bu hedefime duyulmak üzere çalışmaya başladım. Sponsorlarım Skoda ile Yemek Sepeti ve Aquamasters yardımıyla aynı ahir parkurum Catalina Kanalı’na hazırlandım. Sonuç hazırlıklarımı Marmaris’te yaptıktan 4-5 gün sonra Amerika’ya Caterina Kanalı’nı yüzmek için yola çıkacağım.”

“Metanet müstelzim ayrımsız parkur”

“Catalina Kanalı”nın 34 kilometrelik tıpkı parkur olduğunu nâkil Bengisu Avcı, “Bu parkurun en mefret özelliği tün yüzmeye başlıyorsunuz. 5 saat karanlıkta yüzdükten sonradan kestirmece 5 saat boyunca devir yüzmeye bitmeme edeceğim. Bu parkuru 10-11 saat kabil bir sürede tamamlamayı hedefliyorum. Peklik mucip tıpkı parkur. Ocean 7 hedefime yer zor parkurlardan biri olan Manş ile başladım ve başardım. Deminden ikinci pek parkuru deneyeceğim. 5 Eylül’ü 6 Ilkgüz’e bağlayan tün yüzmeye başlayacağım. 9 Ilkgüz İzmir’in kurtuluşuna çok andıran ayrımsız devir. Periyot tarihimde 9-10 Eylül gibi olacak, ben İzmir’liyim benim üzere çokça manidar tıpkı ruz.” diyerek konuştu.

Zorlu parkurun kendisi için özel aynı meal taşıyacağına dikkati calip Bengisu, “Bu 7 parkurun tamamını sabık önceki Türk kadını atılmak istiyorum. Ego suda büyüdüm. Bahir gıyaben yaşayamıyorum. Şehirde kapana tutuk kabilinden hissediyorum ve deniz benim özgürleştiğim yer. Suyun içinde tutmak su canlılarıyla birlikte doğmak, onlara nazikâne alay malay kaynamak. Gâh kanallarda bahir anaları, kapik balıkları ve ayrıksı bahir canlıları dahi var. Tığ suya girdiğimizde bakir ayrımsız ortama bile girmiş oluyoruz. O canlılara nazikâne yaklaşmamız gerekiyor kim içtinap etmek görelim. O zaman kaçınmak, yerini saygıya bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

Bengisu Avcı, ultra maraton yüzücüsü olmanın fiziken ve ruhen peklik gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Saatlerce kulaç atıyoruz suda. O kadar ayrıntılı müddet kaldığımız ahit vücudunuz ve aklınız size ‘Neden bunu bana yapıyorsun?’, ‘Neden bu büyüklüğünde yoruluyorum?’, ‘Neden bunu yapıyorum illet kararlılıkla yüzüyorum’, ‘Neden tıpkı kulaç daha atmam geçişsiz?’ diyerek oyunlar oynuyor. Uzun mesafecilerle konuştuğunuzda konunun mental dayanıklılıkla ilgisi olduğunu görüyorsunuz. Burada yer önemlisi teknedekiler. Teknede annem olacak. İkincisi de size bu geçişte mümin insanlar. Alelhusus burada Aquamasters’a çok teşekkürname ediyorum. Onlarla 2015 yılında tanıştım bana inanarak bu parkuru geçmem üzere bana maddi manevi bindi oldular.”

Kız çocukları amacıyla kulaç atacak

Catalina Kanalı’nda kulaçlarına aynı uğur daha ekleyeceğini rapor eden Bengisu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yüzüşümü Koruncuk Vakfı ile gerçekleştireceğim. Kulaçlarım eğitime erişimi sıfır kız çocukları amacıyla birlikte rüya olacak. Bu benim için çokça yüce, çünkü yorulduğum noktada ‘ben elden kendim amacıyla yüzmüyorum, koruncuklar için yüzlerce kız çocuğu için kulaç atıyorum’ diyebileceğim. Yalnız kendim kulaç atmayacağım hepimiz kulaç atıyor kabil olacağız.”

Aquamasters Umumi Heyet Başkanı Selçuk Demirel da sporcularının Arsıulusal Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları 5K Kadınlar Şampiyonu olduğunu hatırlatırken, Bengisu Cebbar’nın 5 Ilkgüz tarihinde gerçekleştireceği Catalina Kanalı geçişini başarıyla gerçekleştireceğine inandıklarını dile getirdi.

Bengisu’nun serencam basamak muvaffakiyetli bire bir hazırlık devresi geçirdiğini anlatan Demirel, “Cumhuriyet tarihimizde tıpkı öge imza atacak. Desteklerimiz ve kalbimiz onunla olacak. Yüzme camiamızın ve halkımızın destek ve duaları ona tehlikeli verecektir.” diye niteleyerek konuştu.

Share: