Ümit Özdağ’dan 6’lı masaya ‘Mansur Yavaş’ çağrısı

GALEBE Partisi Genel Başkanı Beklenti Özdağ, 6 tehalüf partisinin umumi başkanına seslenerek, “Daha Çok kızıl gününe dönüşen 6’lı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp, Sayın Mansur Yavaş’ı aday göstermeye çağırma ediyorum” dedi.

Galebe Partisi lideri Özdağ, öğür umumi merkezinde basın toplantısı düzenledi. Sığınmacı sayısının seçme geçen periyot arttığını ve seçimlerin yaklaşmasıyla ara sıra sığınmacılara yurttaşlık verildiğini kaydeden Özdağ, “Yurttaşlık verilen Suriyeli sayısı ise 22 Temmuz 2022 bakımından 1 milyon 476 bin 368’dir. Yemeden Içmeden İstanbul’de günde 70 aileye vatandaşlık veriliyor. Tasavvur seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık yüklemek. Bu, müntehip ithali yoluyla milli iradenin nakız edilmesidir. Türkçe bilmeyen seçmenle Türkiye’nin milli iradesini temaşa edemezseniz. Utku Partisi kendisine çıktı bizim dışımızdaki bilcümle muhalefeti bu konuda iktidarın yalanlarına kuma olmamaya nida ediyoruz” diye konuştu.

“6’lı masa birlikte kriter namına Süleyman Soylu’nun verdiği 200 bin rakamına uyuyor” diyen Özdağ, şöyle devam etti:  “Lacerem inanıyorsunuz buna? Seçmen listelerinin nasıl manipüle edileceğine dayalı bilginin hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem da Sayın Akşener’e, tafsilatlı bire bir şekilde çarkıt bire bir bakan yoluyla brifing şeklinde verildiğini biliyorum. Benim vermiş olduğum rakamın dışında bu kişinin üstelik ‘Yapmayın etmeyin 1 milyon 300 bin kişiye yurttaşlık verdiler’ diye onları uyardığını biliyorum. Buna karşın şayet susuyorsanız kişi seçmeninizi aldatıyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener ile farklı 6’lı masada oturan liderler; sizi gine sağduyuya, Türk milletinin irade hakkını savunmaya, yurttaşlık verilerek Türkiye’üstelik milli iradeyi tahrip etme çalışmasına alın cephe almaya ve artık değerli gününe dönüşen 6’lı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp Sayın Mansur Yavaş’ı aday göstermeye çağırma ediyorum. Sayın Mansur Yavaş’ın arkasındaki bindi henüz da artmıştır. Bizim aylar geçmiş gördüğümüzü demin 6’lı masanın değişik siyasetçileri da rapor etmeye başladılar. Kedi yavrusunun gözü üç günde açılıyor, sizin gözünüz 5 ayda adım adım açılmaya başladı. Iş güç ve kebir.”



Share: