Umut’tan umudu kesen eşi yersiz mezar yaptırdı

Giresun’de 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan dominant afetinde sulara kapılan 4 kişinin donmuş bedenlerine halen ulaşılamazken, o dönem eşi Imge Cantürk’ü kaybeden Ilgım Cantürk ise yersiz mezar yaptırdı.

Başat afetinin yıl dönümünde eşi Düş Cantürk için yaptırdığı abes mezarı konuşma fail Ilgım Cantürk, içerisi boşta olsa çukur taşında isminin yazılı olmasının bir avuntu olduğunu söyledi.

Giresun’üstelik 2 sene önceki 22 Ağustos’ta meydana gelen dominant ve heyelanlar sonucu 5’i uyanık, 12 kişinin donmuş bedenine ulaşılırken, 4 birey ise yapılan aramalar sonucu bulunamadı. Baskın sularında kaybolan ve bibi bulunamayan Umut Cantürk’ün eşi Serap Cantürk, eşini ütülmek kadar, aynı mezara üstelik eş olamamanın birlikte çığlık olduğunu belirtti.

“İçerisi boş biliyorum amma gene da tesellimiz oluyor”

O tün yaşananları ve serencam görüşmesini anlatan Ilgım Cantürk, “Fındık hasat dönemi olduğu üzere Yağlıdere ilçesinde köydeydik. Eşim de çalıştığı hareket yerinden intişar köye geliyordu. Telefonla en son görüştüğümüzde bulunduğu yeri söyledi ve ‘yoldayım, geliyorum’ dedi. Bir müddet sonradan gene aradım ama bu defa telefonuna ulaşamadım. Tıpkı dönme bilahare aracı bulundu amma bibi kendisini bulamadık. Eşimi zayi etmek kadar bulunamaması bile büyük bire bir çığlık ve zayi. Bunu fikren sunu azından içerisi gereksiz dahi olsa tıpkısı hece taşı olsun istedim. Yer azından yeğin felaketinin sene dönümünde ve bayramlarda müzakere edeceğimiz aynı mezarı var. İçerisi boş biliyorum amma gene üstelik tesellimiz oluyor” dedi.

“Umudumuzdan umudumuzu kestik”

Hep aramalara rağmen bulunamayan eşinden imdi umutlarını kestiğini da ifade fail Serap Cantürk, “Devletimiz bilcümle imkanlarını gider etti. Kaybolduğu bölgede ara bulucu ve ruba parçaları bulundu ama eşim maatteessüf bulunamadı. Doğrusunu hikâyelemek icabında artık tığ bile Umud’umuzdan umudumuzu kestik. Tamam aramalara karşın bulunamayınca umudumuzu kesince tığ de biraz acayip ama yersiz oyuntu yaptırmak yerinde kaldık. Selin aldığını idraksiz vermeme kabilinden benzeri durumu var benim yaşadığım acıyı kimsenin yaşamasını istemem” diyerek konuştu. – GİRESUN

Share: