Üniversitede yetiştirilen çiçekler, şehrin sokaklarını renklendiriyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde kurulan uygulama serasında yetiştirilen menekşe ve kadifeler Çankırı caddelerini süslüyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Besin ve Ekincilik Patika Yüksekokulu bünyesinde kurulan Araştırı ve Uygulama Serasında yetiştirilen menekşe ve kadifeler, Çankırı sokaklarını renklendiriyor. Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Belediyesi vasıtasıyla imzalanan protokol çerçevesinde, Ekincilik Iz Yüksekokulu Araştırı ve Uygulama Serasında yetiştirilen menekşe ve kadifeler Çankırı caddelerindeki peyzaj çalışmalarında kullanılacak. Tören Düzeni çerçevesinde yetiştirilen 20 bin adet kadife ve 25 bin adet menekşe Çankırı Belediyesi’ne teslim edildi.

“Üniversitemiz bulunduğumuz şehre katkı sağlıyor”

Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilişik namına konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Rençper, “Bizler üniversitelerimizi, mülk ve mevki düzeyinde sosyo-konuşu ekosistemlerin majör unsuru kendisine görüyoruz. Çankırı Karatekin Üniversitesi namına şehrimize ekonomiden toplumsal gelişime varıncaya dek temas alanda ulama sunmayı hedefliyoruz. Evcil yönetimlerle, amme kurumlarıyla, sivil cemiyet kuruluşlarıyla, iz odalarıyla ve tekmil paydaşlarımızla birlikte çalışmayı, toplumsal katkıyı dahi kendimize mebde ediniyoruz. Henüz önce bir nice amme kurumu ve sivil cemiyet kuruluşları ile yaptığımız protokoller gereği insanımızı ve şehrimizi ilgili seçme hususta olmaktan, planlama yapmaktan, hedefleri gerçekleştirmekten memnunuz. Bu doğrultuda üniversitemiz bulunduğu şehre ulama yapıyor, üretilenleri imdi namına sosyal faydaya dönüştürüyor, şehrimizin estetik görünümünde bulaşık bırakıyor” dedi.

“Değişik mahiyet ve türdeki menekşelerimizle Çankırı’ya ayrı aynı ulam ve görk kattığımızı düşünüyorum”

Bitkilerin teslimi öncesi açıklamalarda kâin ÇAKÜ Azık ve Ekincilik Patika Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çiy Kuşvuran ise, “Çankırı Belediyesi ile oluşturulan protokol çerçevesinde Çankırı’da şehir içerisinde kullanılacak olan peyzaj gayeli çiçeklerin üretimi, yetiştirilmesi ve bakımını üstleniyoruz. Bu anlamda Çankırı’ya nitelik kattığımızı düşünüyoruz. Protokol çerçevesinde 2022 Mayıs ayında 20 bin sayı kadife, 2022 Kasım kocaoğlan itibariyle dahi 25 bin sayı menekşeyi peyzaj çalışmalarında kullanılmak amacıyla Çankırı Belediyesi’ne teslim ettik. Farklı damga ve türdeki menekşelerimizle Çankırı’ya ayrı bir ilim ve görk kattığımızı düşünüyorum. Bu anlamda bizlere bindi olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Harun Dikici’ye, Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Sıhhatli’e ve değme iki kurumdan çalışmalara katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Rençper ve Şehremini Sağ aracılığıyla imzalanan protokolle Çankırı Belediyesi’nin site içi peyzaj çalışmalarında kullanacak bitkilerin piyasa ortalamasının daha birinci sınıf bitkileri yetiştirilmesi ve Çankırı’bile yetişen endemik bitki türlülerinin devamlılığının sağlanması amacıyla icraat yapılmasının hedeflendiği belirtildi. – ÇANKIRI

Share: