Uşak Nöbeti Çalıştayı Bildirgesi: “Dünyada ilk defa karı hareketlerinden biri terörizme alın direnç gösterdi ve liyakatli oldu”

Iletişim Araçları platformu ve MİSMED Sosyal Medya Derneği yoluyla, terörizme karşı annelerin çağa acısını, feryadını ve babayiğit direnişini acun gündemine almak amacıyla yapılan çalıştayın bildirgesi Diyarbakır’de açıklandı.

MİSMED ve Medya Platformu, sivil inisiyatif süreci çerçevesinde 17 Ağustos’ta İstanbul’dahi Uşak Nöbeti Aileleri, Diyarbakır Anneleri Çalıştayının akıbet bildirgesi Diyarbakır’ın Talih ilçesi tarihi Kurşunlu Camisi uğrunda açıklandı. Çalıştayın akıbet bildirisini Enik Nöbeti Aileleri Çalıştayı Koordinatörü Doç. Dr. Fakirlik Palabıyık okudu. Palabıyık, çalıştayın uşak nöbeti markajcı ailelerle ilgili Türkiye’birlikte yapılan akademik ve ilmî emek olduğunu söyledi.

MİSMED toplumsal Medya Derneği ve Medya Platformu vasıtasıyla düzenlenen, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi mağara bile sülale sahipliği yaptığı Bala Nöbeti ailelerinin başlığı altında gerçekleştirdiklerini belirten Palabıyık, “Diyarbakır Anneleri ile başlayarak bütün yurda yayılan ve Berlin ile Amsterdam kadar Avrupa ülkelerinin başkentlerine de ulasan annelerin feryadı, akademik ve ilmî anlamda karşılığını bulmuştur. Bu bağlamda hazırladığımız çalıştayı şeş asıl sosyolojik başlıkta ele aldık. Çocuk nöbeti aileleri eskimemiş tıpkısı içtimai özne adına tabir edilmiş. Zürriyet nöbeti ailelerinin birey emek kavramındaki süreci vurgulanmıştır. Medya sosyolojisi bağlamında tartışılmış, aidiyet, inanç ve mücadeleleri ele aldık. Ailelerin sosyolojik profilini çizdik, teröre ve yıldırı sosyolojisine alın elbet tıpkısı direnişle mücadele verdiğini bütün katılımcılarla ele aldık. Çocuk nöbeti aileleri çalıştayını ele alındığı başlıklar neticesinde akademik camiaya kazandırmanın ve akademinin araştırma öznesi haline getirmenin hangi kadar koca olduğu bire bir yol elan anlaşılmıştır” dedi.

“Teröre karşı sunulan muvaffakiyetli mücadelenin ailelerin güçlenmesine katkı sağlamıştır”

Bala nöbeti çalıştayını 25 öge bağlamında basına bildirme ettiklerini ifade fail Palabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çağa nöbeti planlanmış ve örgütlü ayrımsız hareket değildir. Çağa nöbeti ailelerinin ortaya koyduğu cereyan imdi yen tıpkı sosyal harekettir. ve dünyada ilk defa, eş hareketlerinden birisi terörizme karşı direnç göstermiş ve liyakatli olmuştur. Döl nöbeti ailelerinin duruşu, tarihsel ve sosyal hafızanın yeryüzü mühim ispatidir. Farkla içtimai hafızaya hapsetmek isteyen taraflara, zürriyet nöbeti ailelerinin terörizme karsı protest ayrımsız duruşunu olduğu hatırlatmıştır. Calistay, terörün ve terörizmin özellikle uluslararası kodlarla akıntı ettiğini ve tam de bu sebepten, zürriyet nöbetinin özellikle arsıulusal namına hayata geçirilmesini mecburi kılmıştır. Teröre alın sunulan kudretli mücadelenin ailelerin güçlenmesine katkı sağlamıştır.”

AK Parti Diyarbakır Mebus Mehdi Eker ise, “Çalıştay ile ortaya konan format hem bunun sosyolojik tespiti, altyapısı, nelerden kaynaklandığı ve nelere misil açabileceğini, ne gelişmelere posta açabileceğini etraflı aynı şekilde tartışılmış ve konuşulmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Çocuk nöbetindeki cet Süleyman Okumuş bile, “Çalıştay üyeleriyle ilk kez çocuklarımız amacıyla araştırma yapıldı. Çocuklarımızı dile getiriyorlar. Eminim ki; bu feryadımızı bütün dünya duyacak. Genç Erkek nöbeti markajcı temel ve babalar kendisine bütün çalıştay üyelerine teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sonuç bildirgesinin Kurşunlu Camisi uğrunda açıklanmasının ardından Çalıştayda bulunan kâh katılımcılar elan sonra HDP ülke binası önüne geçerek ailelerle bir araya geldi. – DİYARBAKIR

Share: