Uşak Üniversitesi’nden zelzele bölgesine 2 arkalama tırı gönderildi

Asrın felaketi adına adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında Yardımcı Üniversitesi yardım çalışmalarına bitmeme ederken sonuç namına 2 nüsha müzaheret ıtırı hareket bölgesine başvurmak amacıyla yola çıktı.

Depremin ilk günlerinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Cidal’ın başkanlığında toplanan Çeltek Üniversitesi Senatosu, tek öğrencinin mağdur olmaması üzere eğitim bilimi öğretime müteveccih kararlar aldı. İlk günden itibaren umum idari ve akademik personel ayni ve nakdi yardım yapmaları için Vilayet ve AFAD arkalama hatlarına yönlendirildi. Arkası Sıra öğrencilerden ve personelden oluşan üniversite ekipleri bindi amacıyla bölgeye gitti.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin peşi sıra Yardımcı Üniversitesi önce günden itibaren Uşak Valiliği koordinasyonunda başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyasına bindi oldu. AFAD’ın hareket bölgesi amacıyla belirlediği ihtiyaçlara göre Yardımcı Üniversitesi topladığı ayni yardımların önce etabı deprem bölgesine gönderildi. Bu yardımlar içerisinde, Yardımcı Üniversitesi çalışanlarının tedarik ettikleri 5 binin üzerinde kâin battaniye aylı 1 tırla AFAD’ın bölgedeki hastanelerin ihtiyacı olarak bildirdiği 1 tır hijyen ve saflık malzemesi bulunuyor. Bölgeye ulaştırılacak yardımlar Kahramanmaraş AFAD koordinesinde dağıtılacaktır.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Cidal, akıbet yüzyılın yeryüzü iri afeti olan depremde milletimizin angajman ve el birliği içinde seferber olduğuna özen çekerek “Tığ birlikte Çeltek Üniversitesi yerine önce günden itibaren mecmu imkanlarımızı seferber ettik. Dakikasında arkalama kampanyası başlattık. İlk 2 dolaşma yer sarsıntısı bölgesinde yeryüzü çokça ihtiyaç duyulan battaniye üzere kampanya düzenledik. Ayrıca yekpare yönetimsel ve akademik personelimiz ayni ve nakdi yardım yapmaları amacıyla Valiliğimiz ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. AFAD koordinesinde depremzedeler amacıyla başlattığımız ayni yardım kampanyasında bugüne kadar toplanan battaniye, hıfzıssıhha ve sililik malzemeleri, hareket bölgesine ulaştırılmak üzere bugün yola çıkıyor” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta üniversitemizden fahri öğrencilerimizin Sazak ve Hatay’a geri hizmet desteğe, arılık görevlilerimizin ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yapılan çalışmalara arkalamak üzere bölgeye gittiklerini belirten Prof. Dr. Kavga “Ayrıca sarsıntı bölgesinden Yardımcı’ımıza gelen depremzedelere ruhsal destek veren Ruhsal Bölümü ve Rehberlik ve Ruh Bilimsel Müşavirlik Bölümü tedrisat elemanlarımız var. Öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Yardımlar gelmeye bitmeme ediyor. Bu yardımları Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde gerekseme duyan şehirlere göndereceğiz. Milletimiz ehil olduğu birlik ve kardeşlik ruhuyla seçkin makule zorluğun üstesinden gelmektedir. Bu mukavemetli günlerin birlikte üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı. – ÇELTEK

Share: