Uşak Valiliği zelzele sonrası battaniye fiyatlarının arttığı iddiasını yalanladı

Yardımcı Valiliği, model üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından kentteki fabrikalarda üretilen battaniyelerin fiyatının arttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılmış açıklamada sosyal medyada yer sarsıntısı nedeniyle Yardımcı’ta battaniye fiyatlarının 100 liradan 250 liraya yükseldiği yönünde paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere kayran verildi:

“İlimizde üretilen battaniyeler içerdiği materyalin türüne, kalitesine ve büyüklüğüne bakarak 100 teklik ile 350 lira ortada fiyatlandırılmaktadır. İddia edildiği için zelzele öncesi ve sonrasında fiyatlarda tıpkısı artış söz konusu olmamıştır ve Tecim İl Müdürlüğümüzce benzeri suistimal belirleme edilmemiştir. Kaldı ki depremin yaşandığı önceki saatlerden itibaren gelişigüzel bedel beklemeden 100 bin sayı battaniyeyi bağış olarak toplayan Uşaklı aksiyon insanlarımız, hayırseverlerimiz takdiri türe etmektedir. Bu sebeple ilimiz esnaf ve sanayicilerinin gerçeği yansıtmayan bir kanıt üstüne eleştirilmesi ve ilimizin adının bu şekilde anılması bizleri derinden üzmüştür. Aktarılma aslı olup olmadığına bakılmaksızın temas dedikoduyu paylaşma günü değildir. Devir ilişki ve el birliği günüdür.”

Share: