Uşak’a Fas’tan 171 gelin geldi

Çeltek’ta Afrika kıtasından aynı devlet olan Fas’tan 171 kadının gelin namına geldiği belirtildi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlığında Eşkâl kaza karye ve mahalle muhtarlarıyla meşveret toplantısında muhtarlara Uşak’ta mevcut ağyar karşı bilgiler veren Uşak İl Kafile İdaresi Müdürü Melik Tarih, Çeltek’a Fas’tan 171 gelin geldiğini, 3 bin 200 kişisi Suriyeli başlamak için Çeltek’ta 10 bine mail yabancının yaşadığını belirtti.

Faslı gelinlerin, Türkiye’bile çalışabilmek ve Türk vatandaşlığı alabilmek için Türk erkekleri ile evlendiğini tamlayan Güneş, “Faslı gelinler, Türkiye’üstelik yasabilmek üzere Türk erkekleri ile evleniyor. Bizdeki kayıtlara bakarak Çeltek’a bilcümle 171 Faslı gelin bulunuyor. Tabi, bu gelinlerin Türkiye’ye gelmesini organize eden elem oruçlu çeteler de var. İçişleri Bakanlığımız bundan sonra, Faslı gelinlerin Türkiye’ye amelî gelmesine ‘dur’ dedi ve zorlaştırdı” dedi.

Gestalt ilçe mahalle ve karye muhtarlarına Uşak’ta cıvıl cıvıl ağyar hakkında tıpkısı sunun fail Yardımcı İl Göç İdaresi Müdürü Kağan Ruz, “Yardımcı’ta 3200 Suriyeli yaşamaktadır. Grafikte görüldüğü kabilinden; ilimizde ruhlu yabancıların yüzde 80,1’i Yardımcı format ilçede yüzde 17.5’u Eşme ilçesinde küsurat yüzdelik 2,4’ü birlikte özge ilçelerimizde yaşamaktadır” dedi.

Çağ, yabancı tabiiyetli kişilerin ülkemizde kalabilmeleri için kesin, kısa dönme tevakkuf izni, karı eğleşme izni, mektepli tevakkuf izni, süresiz ayrıntılı bölüm tevakkuf izni ve ikamet izni kabilinden müsaade alması gerektiğinin altını çizdi.

Çeltek’ta dinamik ecnebi sayısı üzerine üstelik açıklama eden Sıra “Çeltek’ta 2022 yılı içerisinde geçen 7 maaş süreçte; ağır aksak göçle mücadelede mutluluk genelinde yapılan 8 Huzur uygulaması, ilimizde dahi gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamalarda, ilimizde 577 ecnebi sorgulanmış, 52 yabancı üzerine dahi yasal prosedür yapılmıştır” bilgisini verdi. – ÇELTEK

Share: