Uşaklılar zelzele bölgesi amacıyla seferber oldu

Uşaklılar sarsıntı bölgesi amacıyla seferber oldu

UŞAK – Uşak’ta vilayet tarafından kurulan müzaheret çadırı yardım eşyalarıyla dolup taşarken vatandaşlar ise Türk milletinin böyle tıpkısı millet olduğunu, edisyon zamanda bire bir ve bu arada olduklarını söyledi.

Geceleyin geç saatlerde Kahramanmaraş ve çevresinde etkisini gösteren arka arkaya mevrut depremler sonrasında Uşak’ta birlikte benzeri haddinden fazla ilde olduğu gibi valilik aracılığıyla müzaheret çadırı kuruldu. Vatandaşların bindi için verdiği eşyalarla çerge adeta doldu taştı ve müzaheret araçlarının biri gitti biri geldi. Yaşlısından gencine, zengininden fakirine tıpkısı olan vatandaşlar, başka vatandaşları de duygulandırdı. Burada İhlas Malumat Ajansı’na hususi açıklamalarda bulunan Gökhan Kayaç, depremi duyduktan bilahare haddinden fazla üzüldüklerini ve ellerinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kaya, “Hep herkese esbak olsun. Bana göre Türk milleti, dünyada mevrut ve esbak yeryüzü necip ulus. Hakeza acıda, kederde ilişki olmayı çok iyi başarıyoruz. Baktığında herkesin durumu haddinden fazla ferah değil ama tekrar birlikte insanlar elinde olmasa da buluyor, buluşturuyor getiriyor. Çokça ferah bire bir milletiz, Tanrı birliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

“Biz Türk milleti hakeza durumlarda angajman ve beraberizdir”

Başka benzeri yurttaş Yusuf Öztürk ise meydana mevrut görüntüleri “Türk milletinin ne kadar duygun tıpkı kavim” olarak adlandırdı. Verdiği röportajda Öztürk, “Türkiye cumhuriyetinin vatandaşlarının hangi kadar hassas bir kavim olduğunu aha burada görüyoruz. Türkiye’nin seçkin yerendeki insanlar bizim kardeşimizdir. Tığ Türk milleti hakeza durumlarda kontak ve beraberizdir. Biz bu şekilde olduğumuz sürece hiç kimse yıkamaz. Türk milleti bu işte. Burada görün” dedi.

Share: