Uşak’tan 2 uçakla yer sarsıntısı bölgesine battaniye sevkiyatı yapıldı

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar amacıyla Uşak’tan 12 bin 500 battaniye, Türk Albeni Kuvvetleri ve Kıran Güvenlik Komutanlığı’na ilgili 2 uçakla hareket bölgesine gönderildi.

Uşak Havaalanı’nda açıklamada mevcut Yardımcı Valisi Turan Ergün, depremden etkilenen illere battaniye sevkiyatını kamu hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Depremden etkilenen illere bir nice yardım malzemesi gönderdiklerini fakat battaniye ihtiyacının fazla olmasından çevre bu yönde bati çabalama harcadıklarını kaydeden Ergün, “Deprem bölgesine şu ana büyüklüğünde ulaştırdığımız battaniye sayısı 730 bin. Burada birlikte 12 bin 500 battaniyeyi şu dakika gelgel yoluyla gönderiyoruz. daha çok üretilen günlük yekpare battaniyeleri icap gelgel yolu, lazım kişmiri yoluyla bölgeye göndermeye bitmeme edeceğiz.” dedi.

Ergün, kentteki bütün üreticilerin kapasitelerini en üst limite çıkardığını belirterek “Günce 45-50 bin civarında istihsal kapasiteleri var, onu zorluyorlar. Depremin geçmiş haset Konya tarafında yavaş kar yağışı vardı. Tırlarımız bu yüzden gecikti bölgeye ulaşmakta. Şu esas kadar yola çıkardığımız battaniyelerin yüzde 90’a yakını hareket bölgelerine ulaştı.” diyerek konuştu.

Uçakların Adana’ya gideceğini nâkil Ilbay Ergün, battaniyelerin bölgeye dağıtımının buradan gerçekleşeceğini anlattı.

Yükleme işleminin tamamlanmasının arkası sıra uçaklar Adana’ya müracaat etmek amacıyla havalandı.

Share: