Uşak’tan depremden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildi

Uşak Valisi Turan Ergün, kentten, “asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildiğini, gayrı illerden ısmarlama edilip gönderilenlerle bu sayının 1 milyon 68 bin 871’e ulaştığını bildirdi.

Vali Ergün, biçim üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilişkin 112 Ivedi Çağrı Merkezi’ndeki Asayiş ve Müstacel Ahval Koordinasyon Merkezinde (GAMER) planlı toplantıya katıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, Yardımcı’ta türlü kurumlardan 1140 personel, 173 açar ile 110 aksiyon makinesinin depremden etkilenen illere atıf edildiğini, 10 gelişim makinesinin bile bu tün yola çıkacağını söyledi.

Depremden etkilenen illere battaniye sevkiyatının mütemadi sürdüğünü nâkil Ergün, “Depremin evvel gününden bu yana Uşak alelhusus battaniye üreticisi bir site olduğu üzere bizden sunma mefret beklentinin derhâl deprem bölgesine havaların de soğuk olması cihetiyle battaniye ulaştırmamızdı. Şu esas kadar depremden etkilenen illere, ilimizden direkt 891 bin 636 skor battaniye gönderildi. Bunun birlikte ilimizden havale verilerek ayrışık yardımlarla birleştirilip ayrımlı iller üzerinden kıran bölgesine gönderilen 177 bin 235 skor battaniye söz konusu. Bunları birlikte dahil ettiğimizde ilimizden şu anda toplamda hareket bölgesine gönderilen battaniye sayısı 1 milyon 68 bin 871’e başarmış durumda. Bunların bile 239 tır ve 3 uçakla nakliyesini sağladık. İlimizden 197 tır ve kamyonlarla heterojen gıda ve yardım malzemesi 1 milyon 271 bin 949 kıvılcım gitti. Bunlar üstelik hareket bölgesine başarmış durumda.” diyerek konuştu.

Bölgeden gelen depremzede vatandaşları kentte ululamak amacıyla kül çalışmaların tamamlandığını anlatım fail Ergün, depremden etkilenen illerden 1683 kişinin Uşak’a geldiğini, bunların tıpkı kısmının akrabalarında, tıpkısı kısmının da evlerde, otellerde ve KYK yurtlarında kaldığını belirtti.

Ergün, şunları kaydetti:

“Şunu da ifşa etmek istiyorum. Bazen besin ve arkalama malzemelerine gerekseme bulunmayan kadar bir albeni oluşturuldu ama o uygulanan değil. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bunu açıkladı. Bu operasyon 10-15 günce öyle güdük devamlı bir cerrahi müdahale değil. Detaylı sürecek benzeri süreç olduğu için biz elimizden geldiği büyüklüğünde esasen yardım malzemelerini zelzele bölgelerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Tığ yeniden hayırhah vatandaşlarımızın katkısını sarsıntı bölgesine göndermeye bitmeme edeceğiz.”

Yardımcı Belediye Reisi Mehmet Şimşek üstelik, yer sarsıntısı bölgesine ulaştırılmak üzere yardımda bulunan gelişim insanlarına, hayırseverlere ve Uşaklılara teşekkürname ederek, depremden etkilenen illerdeki yaraların sarılması için geceli gündüzlü desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Yardımcı’tan revan ekiplerin Hatay’ın Samandağ ilçesinde çalışmalarına bitmeme ettiklerini nâkil Kıvılcım, ilçeye evcil hizmetler üzerine bile destek vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Cenk, İl Güvenlik Müdürü Mutlu Gezer, İl Güllabi Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semirtilmiş, gelgel müdürleri ve sivil topluluk kuruluşları temsilcileri katıldı.

Share: