Uşak’tan depremden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildi

Yardımcı Valisi Turan Ergün, kentten, “asrın felaketi” kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildiğini, sair illerden havale edilip gönderilenlerle bu sayının 1 milyon 68 bin 871’e ulaştığını bildirdi.

Vali Ergün, hat üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ait 112 Evgin Çağrı Merkezi’ndeki Asayiş ve Ivedili Ahval Koordinasyon Merkezinde (GAMER) planlı toplantıya katıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda kâin Ergün, Uşak’ta türlü kurumlardan 1140 personel, 173 açar ile 110 gelişim makinesinin depremden etkilenen illere irsal edildiğini, 10 hareket makinesinin bile bu gece yola çıkacağını söyledi.

Depremden etkilenen illere battaniye sevkiyatının layenkati sürdüğünü nâkil Ergün, “Depremin ilk gününden bu yana Çeltek alelhusus battaniye üreticisi ayrımsız site olduğu üzere bizden genişlik önemli beklentinin çarçabuk deprem bölgesine havaların birlikte sevimsiz olması cihetiyle battaniye ulaştırmamızdı. Şu temel büyüklüğünde depremden etkilenen illere, ilimizden doğrudan 891 bin 636 sayı battaniye gönderildi. Bunun beraberinde ilimizden havale verilerek ayrışık yardımlarla birleştirilip ayrımlı iller üzerinden kıyamet bölgesine gönderilen 177 bin 235 skor battaniye bahis konusu. Bunları üstelik karışma ettiğimizde ilimizden şu anda toplamda yer sarsıntısı bölgesine gönderilen battaniye sayısı 1 milyon 68 bin 871’e nail durumda. Bunların dahi 239 tır ve 3 uçakla nakliyesini sağladık. İlimizden 197 tır ve kamyonlarla muhtelif gıda ve müzaheret malzemesi 1 milyon 271 bin 949 zerre gitti. Bunlar dahi hareket bölgesine kazanmış durumda.” diyerek konuştu.

Bölgeden gelen depremzede vatandaşları kentte izaz etmek için yekpare çalışmaların tamamlandığını anlatım fail Ergün, depremden etkilenen illerden 1683 kişinin Uşak’a geldiğini, bunların bir kısmının akrabalarında, tıpkı kısmının da evlerde, otellerde ve KYK yurtlarında kaldığını belirtti.

Ergün, şunları kaydetti:

“Şurası bile göstermek istiyorum. Ara Sıra besin ve arkalama malzemelerine ihtiyaç yok üzere ayrımsız gelgel oluşturuldu amma o makbul değil. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bile bunu açıkladı. Bu cerrahi müdahale 10-15 günce öyle bodur süreli bir operasyon değil. Teferruatlı sürecek bir süreç olduğu amacıyla tığ elimizden geldiği büyüklüğünde gene arkalama malzemelerini sarsıntı bölgelerine ulaştırmaya bitmeme edeceğiz. Biz tekrar iyicil vatandaşlarımızın katkısını yer sarsıntısı bölgesine göndermeye bitmeme edeceğiz.”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Şimşek da, zelzele bölgesine ulaştırılmak üzere yardımda kâin iş insanlarına, hayırseverlere ve Uşaklılara teşekkürname ederek, depremden etkilenen illerdeki yaraların sarılması üzere aralıksız desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Çeltek’tan revan ekiplerin Hatay’ın Samandağ ilçesinde çalışmalarına bitmeme ettiklerini aktaran Çakın, ilçeye evcil hizmetler üstüne birlikte bindi vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Uğraş, İl Inanma Müdürü Mutlu Gezer, İl Güllabi Komutanı Kıdemli Albay Fahri Besili, gurur müdürleri ve sivil sosyete kuruluşları temsilcileri katıldı.

Share: